Uporni menadžer
0

Wenger: 'Arsenal je bolji od oba Manchestera'

Totalsport
Foto: AFP/BELGA/File
Foto: AFP/BELGA/File
Menadžer nogometaša Arsenala Arsene Wenger uvjeren je u kvalitet svoje ekipe i uporno tvrdi da mu pojačanja nisu potrebna.

Iako su “topnici” u pet odigranih utakmica u engleskom Premiershipu već doživjeli dva poraza i to oba od klubova iz Manchestera, Uniteda i Cityja, francuski je strateg mišljenja da njegov tim nije nimalo lošiji. Naprotiv.

  • Nakon utakmica protiv Manchester Uniteda (pobjeda Uniteda 2-1) i Manchester Cityja (pobjeda Cityja 4-2) vjerujem da imamo jaču ekipu. Samo to trebamo pretvoriti u pobjede i bodove. To govorim na temelju onoga što se vidjelo u tim utakmicama i mislim da stoga ne bismo smjeli imati kompleks inferiornosti. Vidjet ćemo kakva će situacija biti na kraju sezone – rekao je Wenger za The Belfast Telegraph.

Wenger je tada pojasnio i razlog zašto je u ljetnom prijelaznom roku kupio tek jednog igrača.

  • Imao sam na raspolaganju za pojačanja 30 miliona funti na ljeto, a ja sam potrošio 10 miliona na Thomasa Vermaelena. Osim njega nisam više htio kupovati. Mislim da mi imamo sjajan tim. Protiv Wigana (prošlog vikenda, pobjeda Arsenala 4-0) nisu igrali Bendtner, Walcott, Aršavin, Nasri i Denilson, a pobijedili smo uvjerljivo – dodao je trener sjevernolondonske momčadi koja se trenutno na premierligaškoj tabeli nalazi na sedmom mjestu s devet bodova, ali i utakmicom manje.