Nogomet
3

Wayne Rooney igra protiv Chelseaja i ostaje u Unitedu?

Totalsport
Wayne Rooney (Foto: Arhiv/AFP)
Wayne Rooney (Foto: Arhiv/AFP)
Prema riječima menadžera engleskog nogometnog prvaka Manchester Uniteda, Davida Moyesa, napadač Wayne Rooney mogao bi započeti utakmicu protiv kluba koji želi njegove usluge u svom "dvorištu" - Chelseaja.

Utakmica 2. kola Premierlige na rasporedu je u ponedjeljak na Old Traffordu, a u istoj će obje ekipe tražiti nastavak pobjedničke "serije", nakon što su u 1. kolu upisale pobjede.

"Šanse da Rooney nastupi u početnih 11 protiv Chelseaja su jako dobre. Fizički je i mentalno spreman, te je definitivno jedan od kandidata za mjesto u udarnoj postavi. No, odluku ću donijeti na sam dan utakmice", rekao je Moyes za The Telegraph.

Podsjetimo, Chelsea je za Rooneyja poslao već dvije ponude, koje je Manchster United glatko odbio. U petak se navelike šuškalo da menadžer "bluza" Jose Mourinho sprema i treću ponudu, no i da će istu uputiti tek nakon međusobnog meča u ponedjeljak.

Ukoliko igrač napušta klub, obično nije praksa da igra takmičarske utakmice, kao što to naprimjer ne rade Gareth Bale ili Luis Suarez. No čini se da je "ratna sjekira" između Rooneyja i kluba (Moyesa) zakopana, i da bi engleski reprezentativac ipak trebao ostati "crveni vrag" i ove sezone.