Nogomet
0

Wagner Santos Lago za Klix.ba: Široki Brijeg će osvojiti duplu krunu

Klix.ba
Wagner Santos Lago
Wagner Santos Lago
Wagner Santos Lago, sjajni napadač Širokog Brijega, u razgovoru za portal Klix.ba najavio je osvajanje duple krune.

Fenomenalni Brazilac kojeg mnogi smatraju najboljim igračem BHT Premijer lige od njenog osnutka do danas sa dva je pogotka Širokobriježane odoveo do finala Kupa BiH. Borac je bio dostojan protivnik, ali u svojim redovima nije imao sličnog genijalca koji najteže utakmice rješava golovima za televizijske špice.

“Igru zaboravljamo, a pamtimo plasman u finale Kupa BiH. Vjerovatno će se mnogi sjećati drugog pogotka koji sam postigao u trijumfu nad Borcem. Sretan sam kao rijetko kad. Hvala svima koji su uz nas, hvala nadahnutim saigračima, i posebno hvala bivšem treneru Slavenu Musi. Ne smijemo zaboraviti tog čovjeka, jer i njemu pripadaju velike zasluge što je Široki Brijeg danas finalista Kupa BiH. Kada smo se rastajali obećali smo mu plasman u finale”, izjavio je Wagner za Klix.ba.

Protivnik Širokog Brijega u finalu Kupa je i tim Olimpica.

“Pred nama su dvije zanimljive i neizvjesne utakmice. Olimpic zaslužuje istinsko poštovanje, ali sam mišljenja da će pobjednik Kupa BiH ovog puta biti Široki Brijeg”, smatra Wagner.

Široki Brijeg je nedjeljnim porazom od Sarajeva izgubio lidersku poziciju na tabeli Premijer lige BiH. Do kraja je preostalo šest kola, a iskusni Brazilac smatra da Širokobriježani na kraju ipak mogu prvi proći kroz cilj.

Wagner sa saigračima proslavlja pobjedu nad Borcem
Wagner sa saigračima proslavlja pobjedu nad Borcem

"Na nama je da nastavimo dobro raditi i još bolje igrati. Čekamo kiks Sarajeva i Zrinjskog. Do kraja će bez sumnje biti zanimljivo. Ne smijemo zaboraviti ni Željezničar. U utrci su četiri kluba, a prema mom mišljenju najbolji tim ima Široki Brijeg. Smatram da možemo osvojiti duplu krunu”, dodao je Wagner.

Publika s nestrpljenjem iščekuje stoti Wagnerov pogodak u Premijer ligi.

"Doći će i taj dan, možda već narednog vikenda. Moja velika želja je ući u historiju Premijer lige BiH”, rekao je na kraju Wagner Santos Lago.