Nogomet
9

Wagner Lago za Klix.ba: Još ništa nije gotovo, na Grbavici se ne smijemo opustiti

Piše: A. M.
Wagner Lago
Wagner Lago
Wagner Santos Lago bio je jučer džoker Slavena Muse u pravom smislu te riječi. Najbolji igrač Širokog Brijega na utakmici protiv Željezničara u igru je ušao na poluvremenu, a do kraja susreta uspio je postići dva pogotka i svom klubu donijeti kapitalnu prednost prije uzvrata na stadionu Grbavica.

"Utakmica je bila teška, pogotovo tokom prvog poluvremena kada ni nama ni protivniku sparno vrijeme nije išlo u prilog. Imali smo u početku nekoliko dobrih prilika za gol, ali nismo imali kvalitetnu realizaciju. U nastavku je već bilo lakše, zaigrali smo bolje i to krunisali sa dva lijepa pogotka", kazao je za Klix.ba širokobriješki Brazilac.

Upitali smo ga i za njegovu trenutnu formu koja je uprkos poznim igračkim godinama na visokom nivou.

“Ja samo radim svoj posao. Sretan sam što pomažem Širokom Brijegu prilikom ostvarivanja određenih klupskih ciljeva”, prokomentarisao je Wagner.

Stvar sa Željezničarom u osmini finala Kupa BiH još uvijek nije riješena. Wagner i družina se ne smiju opustiti na sarajevskom uzvratu jer će to Željezničar, neminovno, znati kazniti.

“Imamo zavidnu prednost, ali ne smijemo se opustiti jer još ništa nije gotovo. Željezničar ima kvalitetne mlade igrače i svaku našu neopreznost mogu kazniti”, kaže kapiten Širokog.

Široki Brijeg odlično igra i u Premijer ligi BiH gdje je nakon devet kola lider na tabeli.

“Igramo dobro u posljednje vrijeme. Želja je osvajati što više bodova, a za koje će to mjesto na kraju biti dovoljno, vidjet ćemo", kazao je na kraju Wagner Santos Lago koji dosta dobro govori naš jezik.