Nogomet
67

Vusljanin uoči revanša s Čelikom: Rezultat iz prve utakmice nas ne smije zavarati

Piše: D. B.
Irfan Vusljanin
Irfan Vusljanin
Sarajevo će u subotu na svom terenu u uzvratnoj utakmici finala Kupa BiH dočekati ekipu Čelika. Divovi su u Zenici u prvoj utakmici pobijedili rezultatom 2:0, tako da je preostalo na Koševu završiti posao i osvojiti trofej. Nogometaš Bordo ekipe, Irfan Vusljanin, uvjeren je da će njegov tim ostvariti taj uspjeh.

Vusljanin se na početku razgovora za portal Klix.ba prisjetio prvog finalnog susreta u Zenici.

"Znali smo da nas čeka veoma teška utakmica, baš kao što je bila i ona u prvenstvu, kada smo poraženi. Međutim, od prve minute smo ovog puta ušli maksimalno i s jasnim ciljem. Bili smo mnogo bolji od protivnika i na kraju smo zasluženo slavili pobjedu", izjavio je Vusljanin.

Iako Sarajevo ima prednost od dva gola, Vusljanin smatra da još ništa nije gotovo.

"Sigurno je da se ekipa Čelika nije predala i da će učiniti sve da dođe do dobrog rezultata. Zbog toga nas rezultat prve utakmice ne smije zavarati. Veliki smo favoriti, ali svaki igrač mora dati maksimum na terenu kako bi nakon revanša na punom Koševu osvojili trofej", smatra nogometaš Sarajeva.

Tim sa Koševa je ove godine jurišao na titulu prvaka BiH, ali ga je u tome pretekao Zrinjski.

"Ekipa je mogla bolje i više u ovoj sezoni, a i ja sam mogao bolje odigrati. U nekoliko utakmica nisam imao sreće da iskoristim dobre prilike za gol i to je ono čime nisam zadovoljan. Ipak, znam da sam dao sve od sebe i to mi je veoma važno. Što se tiče ove sezone, u početku nismo imali sreće, ali smo u drugom dijelu sezone pokazali ono što se očekivalo. Uvjeren sam da će ova ekipa igrati još bolje u budućnosti", rekao je Vusljanin.

Gol u dresu Sarajeva je mnogo želio, a to mu je pošlo za nogom u posljednjem kolu sezone protiv Radnika iz Bijeljine.

"Veoma sam sretan zbog prvijenca u bordo dresu. Zadovoljstvo je veće time što smo na kraju pobijedili i obradovali navijače. Ovaj me je pogodak dodatno ohrabrio, a posvetio sam ga našim vijernim navijačima", kazao je Vusljanin, koji namjerava ostati u Sarajevu i naredne sezone.

"Moj ugovor važi još godinu dana i mogu reći da sam presretan i prezadovoljan u Sarajevu, jednom zaista velikom klubu", završio je Vusljanin.

Sarajevo i Čelik će odigrati drugu finalnu utakmicu Kupa BiH u subotu na stadionu "Asim Ferhatović Hase" s početkom u 17 sati.