Nogomet
0

Vusljanin siguran u pobjedu Sarajeva nad Slavijom

Piše: D. B.
Irfan Vusljanin
Irfan Vusljanin
FK Sarajevo će u nedjelju u okviru 17. kola BHT Premijer lige ugostiti Slaviju. Bordo ekipa traži pobjedu nakon osvojenog boda u Mostaru kod Zrinjskog u prethodnom kolu, a u prilog im ide i veoma loša forma gostiju iz Lukavice. Siguran u trijumf je nogometaš tima sa Koševa Irfan Vusljanin.

Vusljanin je zadovoljan jednim bodom osvojenim u Mostaru, ali ne i igrom koju su prikazali izabranici trenera Husrefa Musemića. Upisao je asistenciju za jedini gol svoje ekipe.

"Dijelim mišljenje našeg stručnog štaba. Nismo zadovoljni igrom, ali smo zadovoljni bodom, iako smo imali mogućnost da se s punim plijenom vratimo nazad u Sarajevo", izjavio je Vusljanin za portal Klix.ba.

U utakmici sa Slavijom očekuje pobjedu svog tima uz maksimalno zalaganje i podršku s tribina.

"Očekujem pobjedu Sarajeva. U ovom trenutku smo kvalitetnija ekipa i siguran sam da ćemo u nedjelju pružiti jednu dobru partiju te na kraju slaviti. Do pobjede ćemo doći isključivo našim pristupom i angažiranim nastupom tokom svih 90 minuta. Također, bit će lijepo igrati na Koševu nakon dva gostovanja. Vjerujem da ćemo imati značajnu podršku sa tribina", kazao je nogometaš Sarajeva, koji se na terenu ističe borbenošću.

"Nastojim u svakoj utakmici dati sve od sebe i tako će biti i u budućnosti. Sretan sam zbog asistencije Nikoli i nadam se da ćemo i u nastavku sezone dobro sarađivati. Nisam još uvijek zadovoljan svojom formom, ali sam siguran da ću, kako sezona bude odmicala, igrati sve bolje", rekao je Vusljanin.

Cilj Sarajeva u ovoj sezoni je napokon donijeti titulu na Koševo.

"Nadamo se pobjedama. Sarajevo uvijek igra da pobijedi svog protivnika. Imamo dvije utakmice kući i gostovanje u Širokom Brijegu, koje je izuzetno teško. Dat ćemo sve od sebe. Što se tiče titule, vjerujem da možemo ostvariti naš cilj i biti na vrhu na kraju sezone. Biti će teško, svjesni smo toga, ali posjedujemo kvalitet da to ostvarimo", završio je Vusljanin.

Utakmica Sarajevo - Slavija se igra u nedjelju od 17 sati. Sarajevo je na drugom mjestu sa 30, a Slavija na 11. mjestu sa 19 osvojenih bodova.