Nogomet
0

"Vukovi" otputovali u Čitluk na pripreme

Sarajevo-x.com
Ekipa Fudbalskog kluba Olimpic iz Sarajeva danas je otputovala na prvi dio priprema u svoju stalnu bazu u Čitluku.

Ekipa će u tom hercegovačkom gradu provesti 10 dana, te iskoristiti vrijeme za podizanje fizičke spreme, a u planu je i odigravanja utakmica sa ekipama koje se nalaze na pripremama u tom regionu. Prva od njih je Zvijezda iz Gradačca, sa kojom je utakmica zakazana u subotu.

Na put su krenuli treneri Janjoš, Kolar, Jusufbegović i Bećirević, doktor Bašić, fiziterapeut Efendić, ekonom Fazlić, te igrači: Lučić, Bukvić, Raščić, Hiroš, Suljević, Vidović, Alimanović, Rizvanović, Subašić, Harba, Savić, Kresser, Škaljić, Pliska, Salkić, Mujić, Hadžanović, Aganspahić, Durak, Pljevljak, Kračunov, Omerović i Kapić. Na pripremama u Međugorju ekipi će se pridružiti i Čileanac Carcamo, te Argentinac Olariaga.

Prema riječima šefa struke Mehmeda Janjoša, svi igrači za sada dobro podnose ovaj početak priprema, na njima se vidi da su radili u pauzi, te time olakšali stručnom štabu rad u pripremnom periodu. Na pripreme ide i nekoliko igrača, koji se tek trebaju nametnuti struci, a imat će priliku kroz svoj rad da pokažu da li trebaju ostati među "vukovima".

Ekipa će u Čitluku ostati do 30. januara, kada se vraća nazad u Sarajevo.