Široki Brijeg - Olimpic 0:0
0

Vukovi osvojili bod na Pecari

Klix.ba
U posljednjoj utakmici 7. kola BHT Premijer lige BiH Široki Brijeg i Olimpic odigrali su nepopularnih 0:0. Gosti iz Sarajevo, koje je u ovom meču predvodio Husref Musemić, igrali su otvoreno na Pecari.

U 12. minuti Đelmić je dobro šutirao, ali je čuvar mreže domaćih Bilobrk bio oprezan. Igrao se 20. minut kada su izabranici Slavena Muse ozbiljnije zaprijetili Fejziću. Pogriješio je Regoje, ali Roskam nije bio precizan.

U 35. minuti Šilić je izveo slobodan udarac, Fejzić tek iz drugog pokušaja hvata loptu. Već u sljedećem napadu jedan od najboljih igrača Olimpica Đelmić ponovo odlično šutira, a Bilobrk loptu izbacuje u korner.

Na odmor se otišlo sa nepopularnih 0:0.

U nastavku su domaći krenuli nešto agresivnije. No, Vukovi su bili izuzetno opasni iz kontranapada. Tako je u 53.minuti Đurić oprobao svoj šut, ali je lopta otišla iznad gola.

Šest minuta kasnije Roskam je pokušao iskosa matirati Fejzića, ali bez uspjeha. Igrao se 75.minut kada se Wagner našao "oči u oči“ sa golmanom Olimpica koji je bio uspješniji. Odbranio je njegov udarac.

U 88. minuti Wagner pokušava glavom, ali Fejzić sjajno interveniše.

Odličnu priliku za goste u pogodak nije pretvorio Smajić u 90.minuti. Bilobrk je bio na visini zadatka. Ostalo je 0:0.

Nakon sedam odigranih kola Olimpic sada ima 10, a Široki Brijeg 9 bodova.