Nogomet
0

Vukčeviću prije nesreće pozlilo zbog pada nivoa šećera

FENA
Boris Vukčević
Boris Vukčević
Prošlomjesečna saobraćajna nesreća u kojoj je teško stradao veznjak njemačkog Hoffenheima Boris Vukčević (22) nakon čega je ostao u komi izazvana je padom nivoa šećera, objavili su policija i ured tužitelja u njemačkoj državi Heidelberg.

Igrač je u komi od 28. septembra kada je automobilom prešao u suprotnu traku ceste i sudario se s kamionom. U toj je nesreći Vukčević zadobio teške povrede glave i hitno je operisan.

"Čini se da je do nesreće došlo kada je Vukčeviću pozlilo zbog naglog pada nivoa šećera u krvi i nakon čega je skrenuo u suprotni trak i zabio se u 40 tona težak kamion", stoji u zajedničkom saopćenju policije i tužitelja.

Ljekari tvrde da je stanje bivšeg člana njemačke reprezentacije U-21 i dalje kritično, ali da se pokazuju neki znaci stabilizacije.

Boris Vukčević je rođen 1990. godine u Osijeku i ima dvojno državljanstvo - njemačko i hrvatsko. Dok je hrvatski nogometni selektor bio Slaven Bilić bio je nekoliko puta pred pozivom za A reprezentaciju, a uoči Evropskog prvenstva se spominjao kao moguće iznenađenje među 23 hrvatska igrača na Euru. Ovog ljeta pisalo se kako je za njega zainteresiran i milanski Inter.