Juventus u finalu Talijanskog kupa
0

VIDEO / Vučinić pogotkom u produžetku izbacio Milan

Totalsport
Mirko Vučinić (Foto: AFP)
Mirko Vučinić (Foto: AFP)
Nogometaši Juventusa izborili su 14. nastup u finalu Talijanskog kupa nakon što su u Torinu sačuvali 2-1 prednost iz prve utakmice protiv Milana 2-2 remijem.

Nakon 90 minuta igre u Torinu Milan je uzvratio 2-1 pobjedom i izborio produžetke. Crnogorac Mirko Vučinić u šestoj je minuti prvog produžetka sjajnim pogotkom s preko 30 metara, nakon mnogobrojnih ranijih pokušaja, napokon uspio pogoditi pod gredu Marca Amelije i domaćoj ekipi donijeti konačnu pobjedu.

Bio je to šesti ovosezonski pogodak Vučinića za Juventus, od čega prvi u Kupu.

U vodstvo je sastav Antonija Contea u 28. minuti utakmice doveo Alessandro Del Piero svojim trećim ovosezonskim pogotkom, dok su rezultat pogocima u drugom dijelu preokrenula ovozimska Milanova pojačanja: Alžirac Djamel Mesbah i Argentinac Maxi Lopez. Mesbahu je to bio prvi, a Lopezu drugi pogodak za sastav Massimiliana Allegrija.

Lopez je uoči drugog poluvremena zamijenio Zlatana Ibrahimovića, koji je počeo utakmicu uprkos prehladi koju je nedavno prebolio.

U svom 14. finalu, prvome nakon 2004. godine, torinski će klub igrati protiv Napolija ili Siene, koji uzvratni polufinalni dvoboj igraju sutra u Napulju. Toskanska ekipa iz prve utakmice ima 2-1 prednost. Posljednji put Torinezi su u Kupu slavili davne 1995. godine. Ukupno imaju devet naslova.


szólj hozzá: Juventus 2-2 AC Milan

 Talijanski nogometni kup, polufinale, uzvratna utakmica:

Juventus – Milan 2-2 produžetak, prva utakmica 1-2 (Del Piero 28, Vučinić 96 / Mesbah 51, Lopez 81)