Nogomet
25

Vučina Šćepanović za Klix.ba: Za titulu će se boriti Zrinjski, Široki, Sarajevo i Željezničar

Piše: Edin Isanović
Vučina Šćepanović (desno)
Vučina Šćepanović (desno)
Vučina Šćepanović već četvrtu godinu nosi dres mostarskog Zrinjskog. Svake je bio važna karika u igri Plemića. Na kraju prošle sezone dobio je nagradu navijača za najborbenijeg igrača. U ovoj takmičarskoj sezoni tim iz Mostara igra dobro. Trenutno su prvi na tabeli. Od mogućih 18, osvojili su 14 bodova.

"Na najbolji mogući način otvorili smo prvenstvo. Poslije ispadanja iz Evrope imali smo dovoljno vremena da sumiramo stvari i da se okrenemo ligi. Prva četiri kola donijela su četiri pobjede. Nakon toga su upisana dva remija. Iskreno, spremali smo se od utakmice do utakmice. Svaka je bila teška na svoj način“, kaže Šćepanović za naš portal.

Dodaje kako je 14 osvojenih bodova potvrda da ekipa ima kvalitet.

"Tek je početak prvenstva, ali mislim da svi mogu biti zadovoljni. U jesenjem dijelu se igra 18 kola. Sigurno je da će se u ovom dijelu dosta toga odlučivati. Ne kažem da će biti presudno, ali mislim da će se do tada napraviti razlika između gornjeg i donjeg dijela tabele“, kazao je naš sagovornik.

Izdvojio je klubove koji će se boriti za vrh.

"Mislim da će se za najviši plasman boriti Zrinjski, Široki Brijeg, Sarajevo i Željezničar. To su klubovi koji već imaju kontinuitet u vrhu. Stalna forma mi daje za pravo da izdvojim ove timove. Naravno, imaju i kvalitet za vrh“.

Nekadašnji igrač Sarajeva i Slavije je prije četiri godine preselio u grad na Neretvi. Kaže kako mu je odlično, ali je izdvojio jedan problem.

"Već sam četvrtu godinu u Mostaru. Mogu reći da sam se adaptirao što se samog života tiče. Ipak, ono što meni lično pravi problem u jednom dijelu godine jesu neopisive vrućine. Međutim, čovjek se navikne i na to“.

Za kraj smo ga pitali koliko mu znači trofej koji je u maju ove godine dobio od najvatrenijih navijača Ultrasa. Izabran je za najborbenijeg igrača sezone. Dobio je prznanje "Filip Šunjić Pipa“.

"To mi puno znači. Potvrda mog rada, potvrda da ljudi u i oko kluba cijene ono što radim. Naravno, izdvojio bih moje saigrače bez kojih to ne bi bilo moguće. Uz njih dajem maksimum na terenu. Ove godine su to prepoznali navijači i ja im se zahvaljujem“, zaključio je Šćepanović.