Uoči utakmice 1/16 finala Kupa BiH
0

Vrijeme je za preokret u igri Čelika

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Ekipa NK Čelik će u okviru šesnaestine finala Kupa Bosne i Hercegovine na stadionu Kamberovića polje, u srijedu od 16 sati, odigrati prvu utakmicu protiv ekipe Podgrmeča.

Čelik je u dosadašnjem dijelu prvenstva zabilježio dva poraza, dvije pobjede i dva remija, a u Kupu Bosne i Hercegovine očekuju bolje rezultate.

Vlado Jagodić, šef stručnog štaba, povodom sutrašnje utakmice šesnestine finala Kupa Bosne i Hercegovine ističe kako je vrijeme za preokret te da u sutrašnjoj utakmici protiv Podgrmeča ne smije biti opuštanja.

"U utakmicama Kupa Bosne i Hercegovine nema prostora za pokuse. Kup je ozbiljno takmičenje i imamo respekt prema svim svojim protivnicima, tako i prema Podgrmeču. Naš cilj je da se domognemo evropskog takmičenja, kroz kup ili kroz prvenstvene utakmice, nama to nije bitno. U ovim utakmicama nema prostora za grešku i moramo dati svoj maksimum. Osnovni imperativ za ovu utakmicu nije samo pobijediti Podgrmeč, od naših igrača koji istrče na teren trežimo sigurnu i dobru igru koja će rezultirati pobjedom", ističe Jagodić.

Jagodić je u prvenstvenoj utakmici sa Borcem na stadionu Bilino Polje istrošio mnoge igrače, tako da su Marković i Kajkut svoje debije igrali po 90 minuta.

"Zbog rasporeda koji slijedi, srijeda pa subota, moram razmišljati o igračima koji će igrati, ali tako da ravnomjerno rasporedimo snage. Nakon analize utakmice Borca uvidjeli smo da moramo napraviti preokret u igri", zaključio je šef stručnog štaba Nogometnog kluba Čelik.

Za utakmicu protiv Podgrmeča Jagodić na raspolaganju ima sve igrače, osim Travančića koji je povrijeđen.

Utakmica šesnaestine finala Kupa BiH između NK Čelik i NK Podgrmeč bit će odigrana u srijedu, 19. septembra, na stadionu Kamberovića polje od 16 sati.