David Beckham
0

'Vratit ću se i kupiti klub u MLS-u'

Totalsport
Neuspjehom je David Beckham (34) zaključio svoju dosad najuspješniju, treću sezonu u Američkoj profesionalnoj nogometnoj ligi. Njegov je LA Galaxy izgubio u finalnoj utakmici doigravanja u Seattleu od Real Salt Lakea nakon raspucavanja penala 5-4.
  • Dobio sam tri injekcije koje blokiraju bol. Nažalost, okopnile su nakon 50. minute utakmice. Bilo je sve teže i boljelo je sve više kako je utakmica odmicala kraju – priznao je Beckham, koji je odigrao svih 120 minuta dvoboja i zabio iz penala.

  • Mislim da smo imali uspješnu sezonu. Utišali smo mnogo ljudi koji su sumnjali u nas. Jednostavno, nismo uspjeli okruniti je. Penali su uvijek ruski rulet. I nije lijepo na taj način izgubiti u finalu.

  • Povratak? Naravno, vratit ću se sljedeće godine, nakon SP-a. Rekao sam da ću se vratiti. Neću se predomisliti.

Biće to četvrta sezona njegova petogodišnjeg ugovora s Galaxyjem, za koji je potpisao 2007. godine, i to za 32.5 miliona dolara plaće (bez prihoda od marketinga).

Na kraju je Beckham potvrdio da i dalje ima želju kupiti jedan od budućih MLS klubova.

  • Postoje opcije. Na kraju će se to, siguran sam, dogoditi – rekao je.

Povjerenik lige Don Garber izjavio je novinarima da regulativa MLS-a dozvoljava Beckhamu da kupi jedan od klubova koji će ući u MLS. Mogućnost dolazi s dvadesetim klubom, koji će u MLS ući ne prije 2012. godine.

Englez ima ugovor s MLS-om po kojem mora najprije igrati u Americi da bi jednom mogao biti vlasnikom jedne od franšiza.