Nogomet
18

Vratio se El Tigre: Zahuktali Monaco razbio Bordeaux, Falcao postigao hat-trick

Piše: O. T.
Foto: Ligue 1 Twitter
Foto: Ligue 1 Twitter
U 17. kolu Ligue 1 Monaco je upisao ubjedljivu pobjedu u gostima protiv Bordeauxa (4:0).

Ovo je osma uzastopna utakmica u kojoj Monaco ne zna za poraz u ligi, a tokom tog niza upisao je šest pobjeda. Sa ova četiri pogotka tim Leonarda Jardima stigao je do brojke od čak 53 ligaška gola u 17 utakmica. Za Bordeaux je ovo drugi uzastopni poraz, odnosno treći uzastopni meč bez pobjede.

Novu golijadu Monaca nagovijestili su Sidibe i Falcao koji su pogađali u drugoj i četvrtoj minuti, ali do kraja poluvremena rezultat se više nije mijenjao.

Samo pet minuta igre u drugom dijelu bilo je dovoljno da Falcao povisi na 3:0, a svoju sjajnu predstavu kolumbijski napadač zaokružio je u 64. minuti kada je golom iz penala postigao hat-trick te je sa 10 ligaških golova popularni El Tigre najbolji strijelac kluba u prvenstvu. Gledajući listu najbolji strijelaca lige Falcao je na trećem mjestu iza Cavanija (14) i Lacazettea (11).

Bordeaux je od 68. minute igrao bez isključenog Ounasa, a na kraju je ostalo 4:0 za Monaco koji će ostati na prvom mjestu tabele ukoliko Nice izgubi u derbiju od Paris Saint-Germaina.

Tabela: