Giovanni Trapattoni
0

"Vratio bih se u Juventus, ali ne kao trener"

Totalsport
Giovanni Trapattoni
Giovanni Trapattoni
Giovanni Trapattoni uprkos 70 godina i dalje izgleda vitalno, a ostvaruje i odlične nogometne rezultate zbog kojih nije izgubio nimalo na trenerskoj vrijednosti.

Trenutno je selektor Irske s kojom je vrlo lako mogao ostvariti plasman na Svjetsko prvenstvo, no u svemu su se potkrali prevarant Thierry Henry i sudija dokvalifikacijskog uzvratnog ogleda Francuska - Irska koji nije odlučio sankcionisati prevaru francuskog nogometaša.

Isto tako, Trapattoni je na čelu Irske ostvarivao odlične rezultate u grupi za SP, gdje nije pretrpio nijedan poraz (jaki suparnici su bili Italija, Bugarska, Crna Gora...), pa nije čudno da su i u njemu talijanski mediji vidjeli mogućeg "spasitelja" jake Juventusove krize.

"Jako je teško vratiti se u klub gdje si nekada ranije imao odlične rezultate. To je uvijek jako škakljivo", rekao je Trapattoni o mogućem povratku na trenersku dužnost u Juventusu gdje je radio u dva navrata (od 1976. do 1986. i od 1991. do 1994.). "U Juventus bih se vratio, ali ne kao trener. Neka druga pozicija u klubu je realnija opcija."