Nogomet
6

Vranješ za Klix.ba: Sve osim poraza je dobar rezultat protiv Belgije, s Kiprom neće biti lako

Piše: D. B.
Ognjen Vranješ (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Ognjen Vranješ (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nogometnu reprezentaciju BiH očekuju dvije utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, a protivnici su Belgija 7. i Kipar 10. oktobra. Bh. reprezentativac Ognjen Vranješ je u razgovoru za portal Klix.ba otkrio svoja očekivanja.

Zmajevi su u prvoj kvalifikacijskoj utakmici savladali Estoniju u Zenici rezultatom 5:0, a Vranješ je odigrao odlične 62 minute.

"Zadovoljni smo igrom i rezultatom protiv Estonije. U kvalifikacijama je najbitniji dobar start, a mi smo ih otvorili na pravi način i sada trebamo nastaviti u dobrom ritmu. Reprezentacija je odigrala na visokom nivou, a i ja sam zadovoljan svojim nastupom", izjavio je Vranješ.

Naredni protivnik našoj reprezentaciji je Belgija s kojom smo u prošlom ciklusu odigrali 1:1 u Zenici te smo poraženi kao gosti kada su Crveni vragovi u Briselu pobijedili 3:1. Zmajevi će 7. oktobra također biti gosti Belgijancima.

"Za Belgiju nema recept nijedna reprezentacija svijeta. Ipak, mi moramo biti pravi na toj utakmici i odigrati je najbolje što možemo. Ukoliko damo sve od sebe, ne sumnjam da ćemo napraviti dobar rezultat. Naravno, sve osim poraza je dobro za nas", rekao je bh. reprezentativac.

Nakon susreta s Belgijom, Zmajevi će ugostiti Kipar u Zenici, reprezentaciju koja nas je pobijedila na Bilinom Polju i oduzela nam ključne bodove koji su nedostajali za plasman na Evropsko prvenstvo u Francuskoj. Opreza u našem timu ovog puta ne nedostaje.

"Sigurno neće biti lako protiv Kipra, mnogo ćemo se potrošiti protiv Belgije, a onda nakon samo tri dana igramo s Kiprom. No, mislim da je najpametnije da se fokusiramo na Belgijance, a nakon toga ćemo razmišljati o Kipru", kazao je Vranješ.

On je u augustu potpisao za ruski Tom Tosk nakon što je raskinuo ugovor sa španskim Sportingom iz Gijona. U novoj sredini se dobro snašao.

"Zadovoljan sam, odlično sam se snašao. Naravno, mnogo mi je lakše jer govorim ruski jezik, tako da mi nije bio problem da se uklopim", završio je Vranješ.