Nogomet
2

Vrančiću sat vremena u porazu Darmstadta od Bayerna, novi nastup Ibiševića u remiju Herthe i Wolfsburga

Piše: O. T.
Foto: EPA
Foto: EPA
Bayern Minhen je upisao devetu utakmicu bez poraza u svim takmičenjima nakon što je u 22. kolu Bundeslige na Allianz Areni rezultatom 3:1 slavio protiv Darmstadta.

U početnoj postavi gostiju drugi put u ovoj sezoni mjesto je zauzeo povremeni bh. reprezentativac Bosne i Hercegovine Mario Vrančić. Iako su bili totalni autsajderi u ovom meču, gosti su poveli u 26. minuti preko Wagnera i vodstvo čuvali sve do 49. minute kada je Muller izjednačio.

Preokret Bavarcima donio je Muller svojim drugim golom koji je prelijepo pogodio makazicama. Konačnih 3:1 postavio je Lewandowski u 84. minuti susreta. Bayern je nastavio niz od devet utakmica bez poraza i sada čeka utorak kada se od 20:45 sati sastaje sa Juventusom u Torinu u okviru prve utakmice osmine finala Lige prvaka.

Hertha je na svom terenu nastavila jako loš niz bez pobjede i nakon remija sa Wolfsburgom tim iz Berlina sada ima četiri remija i jedan poraz u posljednjih pet utakmica.

Vedad Ibišević je ponovo krenuo od početka, a njegov tim je morao tragati za bodom nakon što je u 53. minuti Schafer doveo goste u vodstvo. Konačnih 1:1 postavio je Kalou u 60. minuti.

Hoffenheim je kao domaćin savladao Mainz rezultatom 3:2. Gosti su poveli u 11. minuti preko Cordobe. Potom je Hoffenheim stigao do prednosti od 3:1 golovima Amirija (13.) i Utha koji je pogodio dva puta (68. i 76. minut). Mainz je smanjio na 3:2 u 78. minuti kada je pogodio Samperio, ali do boda gosti nisu mogli.

Ingolstadt je golovima Hubnera (13.) i Hinterssera (90.) iz penala rezultatom 2:0 savaldao Werder iz Bremena, dok je Borussia M'Gladbach golom Dahouda (9.) pobijedila Koln s minimalnih 1:0.

Tabela: