Lehmann potvrdio za Bild
0

"Vraćam se u Arsenal"

Totalsport
Jens Lehmann
Jens Lehmann
Nekadašnji golman njemačke nogometne reprezentacije Jens Lehmann (41) potvrdio je da će privremeno prekinuti penziju kako bi pomogao svom bivšem klubu Arsenalu.

''Topnici'' su trenutno u velikim problemima s golmanima. U uzvratnom dvoboju osmine finala Lige prvaka protiv Barcelone Wojciech Szczesny je povrijedio prst i pauzirat će oko šest sedmica, a od ranije je izvan pogona i Lukasz Fabianski koji zbog problema s ramenom neće braniti do kraja sezone. Menadžer Arsenala Arsene Wenger ostao je tako samo na Špancu Manuelu Almuniji.

Sjetio se stoga Lehmanna koji je u londonskom klubu branio od 2003. do 2008. godine. Njemački golman, koji je karijeru okončao prošlo ljeto, nakon dvije sezone provedene u Stuttgartu, dao je poslije nekoliko dana razmišljanja pozitivan odgovor francuskom stručnjaku. U Arsenalu će ostati do kraja sezone i biti rezerva Almuniji.

"Arsenal trenutno prolazi kroz golmansku krizu. Stoga sam rado pristao uskočiti", potvrdio je Lehmann za Bild u ponedjeljak poslijepodne.

Ove bi sedmice trebao još obaviti testove spremnosti, a već bi se u subotu, u dvoboju 30. kola Premierlige protiv WBA-a, mogao naći na Arsenalovoj klupi.