Reorganizacija u klubu
0

Vraća li se Čelik na put stare slave?

Sarajevo-x.com
Odavno "Čelik" nije imao pun stadion (Foto: ZEDA)
Odavno "Čelik" nije imao pun stadion (Foto: ZEDA)
U službenim prostorijama NK Čelik održana je 16. redovna sjednica Skupštine kluba, na kojoj je za predsjednika Upravnog odbora kluba izabran Mirsad Čizmo, vlasnik generalnog sponzora ovog kluba. Nakon analize rada za period od protekle Skupštine i kraćeg osvrta na rad Upravnog odbora, na čijem čelu je u prethodne tri godine bio Muhamed Husremović, Skupština kluba je usvojila izvještaj i prihvatila zahtjev Husremovića za razrješenje sa navedene funkcije.

Nakon toga donesena je odluka o izboru dva podpredsjednike UO NK Čelik, a potom je razmatrano stanje u stručnom štabu seniorske ekipe, kao i prijedlog ugovora o angažmanu sportskog direktora NK Čelik.

Podijeljeni su konkretni zadaci svim članovima Upravnog odbora, a najviše sportskom direktoru, koji ima obavezu za narednu sjednicu pripremiti niz konkretnih prijedloga u svrhu poboljšanja svih elemenata rada u stručnom dijelu. Priliku da se obrati, članovima Skupštine i gostima, imao je i Šaban Aganović, predstavnik navijačke skupine "Robijaši", koji je naglasio nezadovoljstvo navijača dosadašnjim stanjem i rezultatima kluba. Ova grupa bi trebala ponovno da se vrati na svoju južnu tribinu stadiona Bilino polje, naglasio je.

Na prijedlog predsjednika Upravnog odbora kluba Mirsada Čizme u privremeni Upravni odbor, na period do godinu dana, izabrani su Edin Beganović, Zoran Stapić, Husein Hinović, Amir Džidić i Muhamed Husremović.

"U narednom periodu član upravnog odbora postat će i Elvir Bolić, koji je spreman da u svakom smislu podrži predstojeće aktivnosti. Također je spremnost da se priključi radu pokazao i menadžer Bekim Pašalić. Svi zajedno imamo zadatak da u klub dovedemo privrednike spremne da finansijski podrže ideju Čelika, kao i sportiste koji će na osnovu svog iskustva sticanog u evropskim klubovima poboljšati organizacijsku strukturu", rekao je Čizmo.

Tokom sjednice članovi skupštine su iznijeli prijedloge koji bi trebali donijeti uspješniju narednu 2010. godinu, a predstavljen je i projekat monografije "Čelik zauvijek", autora Branka Tucakovića. Sve ovo, nadaju se u klubu, dovest će trofejni zenički klub u bolju poziciju, a navijače vratiti na stadion.