Cristiano Ronaldo
0

"Volio bih zaigrati za Portugal, ali ne mogu"

Totalsport
Cristiano Ronaldo (Foto: Reuters)
Cristiano Ronaldo (Foto: Reuters)
Napadač madridskog Reala Cristiano Ronaldo izrazio je žaljenje zbog činjenice da će zbog povrede propustiti prijateljske utakmice koje će portugalska nogometna reprezentacija odigrati protiv Čilea i Finske.

Real Madrid je u nedjelju obznanio kako će Ronaldo pauzirati najmanje dvije sedmice zbog povrede bedrenog mišića lijeve noge. Nedavno je Ronaldo propustio dvije utakmice zbog slične povrede, da bi potom odigrao susrete protiv Lyona u Ligi prvaka i Atletico Madrida u Primeri. Upravo u ovom posljednjem, u kojem je Real u subotu slavio pobjedu s 2-1 u gradskom derbiju, obnovio je povredu.

Realov najbolji, najpopularniji i najskuplji nogometaš propustit će spomenute prijateljske susrete za svoju reprezentaciju, kao i prvenstvenu utakmicu protiv Sportinga iz Gijona. No, trebao bi biti spreman za četvrtfinalne susrete protiv Tottenhama u Ligi prvaka.

"Fizički se ne osjećam dobro. Želim se oporaviti 100% prije povratka na teren. Jako me uznemirava što sam povrijeđen i ne želim da se to odrazi na moje psihičko stanje. Volio bih zaigrati za Portugal u sljedećim dvjema prijateljskim utakmicama, ali ne mogu", izjavio je 26-godišnji Ronaldo za Marcu.