Nogomet
16

Vojvodić za Klix.ba: Moji igrači će "ginuti" za svaki bod, Travnik zaslužuje premijerligaša

Piše: D. B.
Darko Vojvodić (Foto: EPA)
Darko Vojvodić (Foto: EPA)
Bh. nogometni stručnjak Darko Vojvodić će u proljetnom dijelu Premijer lige BiH s klupe voditi ekipu Travnika. Karizmatični trener ima težak zadatak, a to je opstanak u Premijer ligi. No, kao i uvijek, Vojvodić je krenuo žestoko i odlučno da napravi zadovoljavajući rezultat.

"Pripreme su počele, atmosfera je dobra. U Travniku su me zaista lijepo dočekali, klub dobro funkcioniše s novom upravom koja odlično radi. što se tiče igračkog kadra, popunjavamo se, trebaju nam još tri ili četiri igrača, pa ćemo napraviti dobru ekipu", izjavio je Vojvodić.

On je dodao da je Travnik napustilo nekoliko igrača među kojima su Dudić, Anđušić, Kobiljar, Kuadio i Aleksić. U ekipu su stigli Nurković, Zec, Mornar, Čurić i Barkrač. Tu je i Dženan Durak koji je bio na izlaznim vratima, no, on će ostati u klubu jer Vojvodić ima povjerenja u ovog odličnog nogometaša.

"Durak je odličan igrač, imam povjerenja u njega. povrede su ga omele, ali on je pravi igrač i može nam pomoći. Želio je otići, ali sam razgovarao s njim i predomislio se. Dosad smo odradili tri treninga, a Dženan, kao i ostatak ekipe, radi zaista dobro", rekao je novi trener Travnika.

Travnik se nalazi na 13. poziciji sa 17 osvojenih bodova, pet manje od desetoplasiranog Viteza koji je u sigurnoj zoni. Veziri moraju mnogo bolje igrati na proljeće ukoliko žele šanse za opstanak.

"Ovih 17 bodova koje smo zatekli su s obzirom na ekipu ogroman neuspjeh čovjeka koji je prije mene vodio ekipu, kao i igrača. Nisu toliko problem bodovi koliko je ekipa igrala bezvoljno, anemično, nekima je bilo svejedno koliko će bodova osvojiti. Moramo to promijeniti, biti hrabri i snažni, ako mislimo nešto napraviti. Međutim, ako ekipa nastavi po starom, ako bude onakva kakva je bila jesenas, sramota je biti u ligi", kazao je Vojvodić.

Ispunjenje cilja nije mogao garantovati, ali je obećao da će svaki igrač na terenu dati svoj maksimum i učiniti sve da Travnik opstane u društvu najboljih.

"Smatram da ova ekipa ima veliki potencijal, ali je teško krenuti sa minus pet bodova 12 utakmica do kraja. Dat ćemo sve od sebe, obećavam da ćemo se boriti do posljednjeg atoma snage i da ćemo ostalima pomrstiti račune. Siguran sam da će igrači koju budu igrali 'ginuti' za svaki bod. Travnik i Travničani su zaslužili da imaju klub u Premijer ligi. Trebat će nam malo i sreće", završio je Vojvodić.