Nogomet
35

Vlatko Glavaš: Zmajevi mogu u nokaut fazu, sve je u njihovim rukama

Piše: D. B.
Vlatko Glavaš
Vlatko Glavaš
Voljom žrijeba je u petak odlučeno da će nogometna reprezentacija BiH na Svjetskom prvenstvu u Brazilu naredne godine igrati u grupi F sa Argentinom, Iranom i Nigerijom. Bivši reprezentativac i kapiten našeg državnog tima, Vlatko Glavaš, smatra da Zmajevi imaju velike šanse za plasman u drugi krug.

Glavaš je u kratkom razgovoru za portal Klix.ba prokomentarisao jučerašnji žrijeb.

"U grupi A je Brazil favorit, posebno jer su domaćini. Ovu grupu čine još Hrvatska, Meksiko i Kamerun, tako da će se oni boriti za drugo mjesto. Hrvati imaju šanse, ali će im biti veoma, veoma teško", izjavio je Glavaš govoreći o grupi A, koju predvodi domaćin Brazil.

"Grupom B će sigurno dominirati evropske reprezentacije, Španija i Holandija. Čvrsto vjerujem da Čile i Australija nemaju šanse, tako da ćemo u nokaut fazi gledati Holanđane i Špance", rekao je Glavaš.

"Između Kolumbije, Grčke, Obale Slonovače i Japana u grupu C, favoriti su Kolumbijci i Obala Slonovače, dok Grčka i Japan teško da mogu iznenaditi", kazao je bivši bh. reprezentativac.

"Interesantna je grupa D u kojoj nastupaju Urugvaj, Kostarika, Engleska i Italija. Najviše šanse dajem Talijanima i Englezima, ali bi Urugvajci definitivno mogli nekoj od ove dvije reprezentacije pomrsiti račune i osvojiti poziciju koja vodi u nokaut fazu", tvrdi Glavaš.

"Grupa E je laka za Francusku i Švicarsku. Mislim da Ekvador i Honduras tu nemaju šanse", rekao je Glavaš komentarišući grupu E.

"Što se nas tiče, moglo je biti bolje, ali i gore. U grupi F igramo protiv Argentine, Irana i Nigerije te vjerujem da imamo velike šanse za plasman u nokaut fazu. Sve je u rukama, odnosno nogama naših reprezentativaca. Ako se dobro pripremimo i ne bude povreda, možemo se ravnopravno nositi sa svima, to je sigurno", izjavio je glavaš komentarišući grupu naših Zmajeva.

"U grupi G će dominirati evropske reprezentacije, Njemačka i Portugal. Gana i SAD se nemaju čemu nadati", jasan je bio Glavaš.

"Grupa H je daleko najslabija sa Belgijom, Rusijom, Alžirom i Južnom Korejom. Belgija će vjerovatno osvojiti prvo mjesto, a ko će biti drugi, teško je reći. Volio bih zbog našeg Vahida Halilhodžića da to bude Alžir", kazao je Glavaš, koji je izdvojio svoja tri favorita za osvajanje Svjetskog prvenstva u Brazilu.

"Za mene su favoriti Brazil, Španija i Kolumbija", završio je Glavaš.