Nogomet
69

Vlatko Glavaš: Odlazak Spahića i Misimovića je veliki gubitak za reprezentaciju

Piše: D. B.
Emir Spahić i Vlatko Glavaš
Emir Spahić i Vlatko Glavaš
Nakon što su se strasti poslije Svjetskog prvenstva u Brazilu smirile, dogodile su se promjene u reprezentaciji BiH. Nedavno se od državnog tima oprostio Emir Spahić, a danas je to učinio i Zvjezdan Misimović. Bivši kapiten reprezentacije BiH i nogometni stručnjak, Vlatko Glavaš, u razgovoru za portal Klix.ba je rekao da je odlazak dva pomenuta igrača veliki gubitak za državni tim.

Glavaš se osvrnuo na oproštaj kapitena Emira Spahića, koji je svoju odluku o povlačenju iz državnog tima saopćio prije nekoliko dana.

"Spaha je bio kapiten i mnogo je dao bh. nogometu. Uvijek je teško nadomjestiti odlazak kapitena, ali moramo poštovati njegovu odluku, posebno mi iz svijeta nogometa, koji smo bili igrači i koji smo osjetili da nakon određenog vremena više nismo ni mladi ni brzi. Emiru svakako treba zahvaliti na svemu što je učinio u dresu Zmajeva", izjavio je Glavaš.

Nakon toga je govorio i o odlasku Zvjezdana Misimovića, rekordera po broju nastupa za BiH.

"Zvjezdan je veliki igrač, patriota, koji je došao u reprezentaciju kad smo Slišković i ja vodili tim. Iskreno, veoma mi je žao što se odlučio na ovaj potez, ali, kako sam rekao za Spahića, moramo poštovati i njegovu odluku. Ovo je veliki gubitak za reprezentaciju. Ipak, Spahi i Misketu veliko hvala za sve što su učinili igrajući u najdražem dresu", rekao je Glavaš.

On je dodao da će odlazak Spahića i Misimovića otvoriti mjesto za mlađe igrače, koji su također kvalitetni.

"Spaha i Miske će biti motiv mladim igračima, a neki su se već izborili za mjesto u timu, kao što je Muhamed Bešić. Još neki mladi igrači, čija imena ne bih navodio, 'kucaju' na vrata reprezentacije. To važi i za igrače u Premijer ligi BiH, koji moraju vrijedno raditi kako bi zaslužili Sušićev poziv", kazao je bh. stručnjak.

Za kraj, komentarisao je i grupu B kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj, koje se igra 2016. godine.

"Grupu možemo proći bez problema, ali moramo imati stav da je svaka utakmica najbitnija. Protivnike je potrebno respektovati, a ne potcijeniti. Ako se budemo držali toga, sigurno idemo na EP", završio je Glavaš.