Razočaran rezultatima
0

Vlasnik Wolverhamptona iskalio bijes na igračima

Totalsport
Steve Morgan
Steve Morgan
Vlasnika engleskog nogometnog prvoligaša Wolverhamptona Stevea Morgana toliko je naljutio prvenstveni domaći poraz u utorak od Liverpoola 3-0, da se nakon utakmice odlučio spustiti u svlačionicu.

U utakmici u kojoj je Andy Carroll postigao svoj prvi prvenstveni gol za Liverpool nakon oktobra prošle godine, Wolverhampton je nastavio seriju loših igara i rezultata, što je, očito, postalo nepodnošljivo za njegovog vlasnika, sudeći po tekstu iz Guardiana:

''Nakon 11 utakmica bez pobjede u svim takmičenjima i pada na pretposljednje mjesto na tabeli Premierlige, navijači Wolverhamptona su svoje nogometaše ispratili zvižducima. Čini se da je način na koji je Wolverhampton igrao, a ne samo konačni rezultat, bio kap koja je prelila čašu kod Morgana. Samo nekoliko sedmica ranije je opisao položaj njegovog kluba na tabeli kao neprihvatljiv i tražio je poboljšanje u drugom dijelu sezone'.

Iako se Morgan povremeno spušta u svlačionicu prije utakmica kako bi isporučio nešto što bi se moglo opisati kao motivacijski govor, i za njega je presedan da krene prema kabini nakon utakmice. Međutim, nije mogao sakriti svoj bijes u nastupu u svlačionici kojeg je kasnije menadžer Mick McCarthy opisao kao neprihvatljiv''.