Želi Suareza i Higuaina
0

Vlasnik PSG-a: Cilj nam je osvojiti Ligu prvaka i naći novog Messija

Sarajevo-x.com
Nasser Al-Khelaifi
Nasser Al-Khelaifi
Kontroverzni nogometaš Liverpoola Luis Suarez se našao na listi želja vlasnika Paris Saint-Germaina, koji će na transfere predstojećeg ljeta potrošiti 100 miliona eura.

Katarski vlasnik francuskog kluba je obećao slično ulaganje svake godine sve dok PSG ne postane najveći klub u Evropi. Milijarder Nasser Al-Khelaifi je istakao kako već razmišljaju o igračima za sljedeću sezonu, piše britanski list Mirror. "Imamo jasne ciljeve na umu. Istina je da želimo Luisa Suareza iz Liverpoola te napadača madridskog Reala Gonzala Higuaina. Naši kratkoročni ciljevi su osvojiti Ligu prvaka i pronaći novog Lionela Messija", rekao je Al-Khelaifi.

On je dao gotovo 50 miliona eura za dovođenje Javiera Pastorea iz Palerma prošlog ljeta i bio je spreman platiti za dolazak Davida Beckhama, Carlosa Teveza i Alexandrea Pata u januaru. PSG je trenutno lider u francuskom šampionatu, a njegov vlasnik dodaje kako planira u narednih pet-šest godina ulagati 100 miliona eura na godišnjem nivou.

"Mi ćemo provesti sve što je potrebno za vrhunski klub i rado ćemo uložiti puno i odmah. Nakon 5-6 godina ćemo postepeno smanjivati ulaganja", dodao je Al-Khelaifi.