Nogomet
0

Vlasnik Manchester Cityja nije zainteresiran za kupovinu Reala

FENA
Stadion Real Madrida
Stadion Real Madrida
Šeik Mansur Ben Zayed Al-Nahyan iz Abu Dabija, milijarder i vlasnik engleskog prvoligaša Manchester Cityja, odbacio je tvrdnje medija da želi kupiti španski Real Madrid za milijardu eura.

U službenom saopćenju, izvor blizak šeiku Mansuru, emiratski ministar uza poslove predsjedništva, odbacio je kao "neutemeljene i bez vjerodostojnosti" informacije objavljene u nedjelju u španskom listu "AS".

"Šeik Mansur Ben Zayed trenutno sve svoje napore i pozornost koncentrira na Manchester City kako bi mu osigurao mjesto među elitnim klubovima Engleske", dodaje se u saopćenju.

U nedjelju je "AS" napisao da šeik Mansur želi postati vlasnikom Real Madrida i da je spreman platiti za to milijardu eura, čak iako bi takva transakcija u ovom trenutku bila nemoguća zbog sadašnjeg statusa španskih klubova.

Naime, potrebno bi bilo da Real Madrid bude pretvoren u anonimno sportsko društvo za što je opet potrebno glasovanje "sociosa", članova kluba koji kao dioničari svake biraju vodstvo kluba i glasuju za budžet.

Prema pravilima UEFA-e, šeik Mansur ne bi mogao biti vlasnik dva kluba istovremeno i morao bi se odreći Manchester Cityja u slučaju da preuzme Real, pisao je "AS".