Veliki problemi
0

Vlasnici Manchester Uniteda u dugu od 1,3 milijarde eura

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Prema istraživanju novinara BBC-jeve gledane emisije Panorama, američka obitelj Glazer, koja u vlasništvu drži nogometni klub Manchester United, u "crvenom" je čak 1,3 milijarde eura.

Poslovno carstvo Malcolma Glazera u klasičnom je dužničkom nokdaunu, tvrdi BBC. Brojka je enormno uvećana za 475 miliona eura dosad nepoznatog porodičnog duga, a koji se odnosi na hipoteke koje kreditori imaju na čak 63 od ukupno 64 šoping-centra koje Glazeri preko svoje kompanije First Allied Corporation posjeduju širom Sjedinjenih Država.

Četiri takva golema centra u posljednje su vrijeme pala u nesolventnost zbog brojnih otkaza ugovora o najmu lokala unutar njih. U izvještaju se zaključuje da ti centri više ne privređuju dovoljno financijskih sredstava da bi pokrivali svoje kredite.

Novo otkriće sugerira da Glazeri neće biti sposobni nastaviti servisirati golemi dug Manchester Uniteda, koji iznosi 869 miliona eura, te baca novu, vrlo nepovoljnu perspektivu na ovoljetni prijelazni rok i aktivnost Sira Alexa Fergusona tokom njega.

Glasnogovornik Malcolma Glazera odbio je komentirati informacije o financijskim problema First Allieda, ali je potvrdio da dugovi obitelji ukupno dosežu 1,3 milijarde eura.