Nogomet
51

Vlado Zadro: Možemo osvojiti duplu krunu

Piše: D. B.
Široki Brijeg je nakon jučerašnje uzvratne utakmice četvrtfinala Kupa BiH osigurao plasman u polufinale, gdje će snage odmjeriti s Čelikom. Ofanzivni vezni nogometaš Širokobriježana, Vlado Zadro, zadovoljan je žrijebom i uvjeren u plasman u finale.
Vlado Zadro (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Vlado Zadro (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)

Zadro je odao priznanje Olimpicu za dobru igru, ali i dodao kako je kvalitet presudio u korist Širokog Brijega.

"Olimpic je zaista jedna dobra ekioa, koja zna igrati nogmet i nadigravati se. To je nama i odgovaralo, što se vidjelo u ove dvijee četvrtfinalne utakmice. Kvalitetnija smo ekipa i na vrijeme smo postizali pogotke, što je presudilo u našu koristi. Zasluženo smo u polufinalu", izjavio je Zadro za portal Klix.ba.

On je u jučerašnjoj utakmici postigao pogodak, koji mu, kako kaže, mnogo znači.

"Uvijek je lijepo posltići pogodak. Igram na istoj poziciji kao i naš najbolji nogometaš Wagner, tako da moram iskoristiti svaku minutu koju dobijem na terenu. To sam jučer i učinio", rekao je nogometaš Širokog Brijega.

Širokobriježani će se voljom današnjeg žrijeba u polufinalu sastati sa Čelikom.

"Priželjkivao sam Čelik u polufinalu i to se i ostvarilo. Siguran sam da idemo u polufinale", jasan je bio Zadro.

Njegovom timu sjajno ide ove sezone, kako u BHT Premijer ligi, tako i u Kupu BiH. U narednom kolu domaćeg prvenstva Široki će na Pecari ugostiti ekipu Radnika, a Zadro tvrdi da je to izuzetno važna utakmica u borbi za titulu.

"Radnik nam je sada najvažnija utakmica, jer moramo upisati pobjedu i potvrditi bodove koje smo osvojili na Grbavici protiv Željezničara u prošlom kolu. Vjerujem da ćemo upisati nova tri boda. Možemo osvojiti duplu krunu ove sezone", završio je Zadro.