Ugovor na godinu dana
22

Vlado Jagodić novi trener zeničkog Čelika

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
U prostorijama nogometnog kluba Čelik održana je konferencija za novinare, a povod je predstavljanje novog šefa stručnog štaba Vlade Jagodića.

Vlado Jagodić je prošle sezone osvojio titulu premijer lige Bosne i Hercegovine sa ekipom Borca, a u narednoj sezoni vodit će ekipu zeničkog Čelika sa kojom ima mnogo planova.

"Imponuje mi što sam danas ovdje na ovome mjestu. Često smo komunicirali, još dok sam vodio ekipu Borca, i moja komunikacija je išla u tom pravcu da Čelik i Zenica zaslužuju bolje rezultate, a kad imate dobre rezultate, onda je i atmosfera u gradu topla, a i navijači rado dolaze na utakmice", izjavio je Jagodić.

Novi strateg zeničkog kluba nije mnogo razmišljao o dolasku na klupu Čelika, a upoznat je i sa problemima u kojima se nalaze.

"U ovom trenutku ne vjerujem da bih imao bolji izbor nego da vodim Čelik. Situacija je takva kakva jest i da je bolja moj prethodnik bi sigurno ovdje sjedio s vama. Mi u startu moramo da znamo šta nam je činiti, ali realno tu smo nekih pet do šest dana kada moramo da napravimo određene pomake, da zasučemo rukave i obavimo pripremni posao", kazao je Jagodić.

Dodao je kako neće obećavati mnogo, ali ono što je sigurno svim navijačima i simpatizerima zeničkog Čelika obećava rad i smatra da ima šta da prenese u klub.

Čelik će u pripremnom periodu odigrati osam utakmica i održati 42 treninga. U toku prve faze, koja traje od 27. juna do 7. jula, Jagodić je najavio promjene u igračkom kadru.

"Što se tiče igračkog kadra, ne želim da ga gomilam, jer to stvarno Čeliku nije potrebno. Znam da ima dosta nerazjašnjenih stvari sa postojećim igračkim kadrom i od toga će zavisiti konačni izbor. Ja smatram da je 20 igrača i tri golmana dovoljno da podnesu teret onoga o čemu mi ovdje pričamo."

Između ostalog, ono što ga čini posebno sretnim u Čeliku su navijači - Robijaši, a nada se da će se dvanaesti igrač tima, vratiti na tribine i napuniti Bilino Polje do posljednjeg mjesta.

"Zenica ne zaslužuje da na utakmici bude 200-300 navijača. Vjerujte, veliki mi je izazov da zajedno sa ovim ljudima dignemo sve ovo na veći nivo. Cilj mi je da u prvom kolu imamo impozantan broj publike. Ja sam siguran da će navijači nakon pobjeda jedva čekati novu utakmicu", zaključio je šef stručnog štaba NK Čelik.

Jagodić je sa Čelikom potpisao ugovor na godinu dana i vjeruje da će uspjeti uraditi ono što je planirano.