Nogomet
0

Vladavić: Plakao sam nakon utakmice, momci su zaslužili Mundijal

Piše: D. B.
Admir Vladavić
Admir Vladavić
Zmajevi su sinoć u posljednjoj utakmici kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu pobijedili Litvaniju u Kaunasu i tako osigurali direktan plasman na Mundijal. Svoje emocije nakon historijskog uspjeha je u razgovoru za portal Klix.ba podijelio bivši reprezentativac Admir Vladavić.

"Mislim da još sanjam. Ovo je nešto najveće i najljepše što je naša država i ovi napaćeni ljudi mogli doživjeti. Stvarno nemam riječi, svaka čast momcima, ostavili su srce na terenu", izjavio je još uvijek euforični Vladavić.

Tokom cijele utakmice je vjerovao u pobjedu Zmajeva, a na kraju nije mogao sakriti suze radosnice.

"Zaista sam vjerovao u pobjedu i kada nismo imali nekih rješenja u napadu. Očekivao sam rezultat 2:0 za nas, ali bitna je pobjeda. Jedva sam preživio utakmicu, a na kraju sam plakao. Veoma sam sretan zbog plasmana, ali i ponosan jer sam igrao sa našim Zmajevima", kazao je bivši bh. reprezentativac.

Izuzetno je zadovoljan igrama Zmajeva tokom kvalifikacija i smatra da su dokazali koliko vrijede.

"Momci su odigrali cijele kvalifikacije za čistu desetku i nema se šta kome prigovoriti. Ostvarili smo cilj i idemo dalje. Kao što je Džeko rekao nakon utakmice, sad ćemo pokazati koliko smo moćni. Potencijala itekako imamo i sve je to dokazano na terenu", smatra aktuelni nogometaš češke Karvine.

Dok je nastupao za reprezentaciju, Vladavić je igrao sa bh. nogometnim velikanima, ali plasmana na veliko takmičenje nije bilo. Ključ uspjeha aktuelnih Zmajeva, je, kako kaže, to što se dobro poznaju i igraju kao jedan.

"Dok sam ja igrao za reprezentaciju imali smo mnogo sjajnih nogometaša, a među njima je bilo i nekoliko sadašnjih Zmajeva. Međutim, ova je generacija uspjela vjerovatno zbog toga što se svi dobro poznaju, a posebno jer nema klanova. Oni su kao porodica i to je ključ uspjeha", rekao je Vladavić.

Posebno priznanje odao je selektoru Safetu Sušiću.

"Ne treba ga kritikovati. Tražili smo Papeta, dobili smo ga, željeli smo na SP, idemo u Brazil. To dovoljno govori kako je selektor vodio naš tim", jasan je bio bivši nogometaš Veleža i Željezničara.

Njegovo je mišljenje da ekipu ne treba mijenjati do Mundijala, da treba proslaviti, ali se potom spustiti na zemlju.

"Ovaj uspjeh treba proslaviti, ali se potom spustiti na zemlju. Momci moraju nastaviti igrati dobro za svoje klibove. Mislim da nema potrebe rasipati kadar i nešto mijenjati. Ovi su momci izborili plasman u Brazil i trebaju igrati na SP. Što se tiče eventualnih novih imena, to neka odluči selektor", kazao je Vladavić.

On vjeruje da će Zmajevi pokazati kvalitet bez obzira s kojim reprezentacijama budu u grupi.

"Nije bitno koga ćemo dobiti u grupi. Momci su dokazali kvalitet i bez obzira s kim budemo igrali, pokazat ćemo da smo ekipa koja ima srce i dušu i koja voli svoju zemlju neizmjerno", završio je Vladavić.