Ništa od posudbe u Velež
3

Vladavić: Nudio sam svoj novac Karvini da ostanem u Mostaru

Piše: Dalibor Bošnjak
Admir Vladavić
Admir Vladavić
Bh. nogometaš Admir Vladavić se ipak neće vratiti u BHT Premijer ligu. Njegov klub, češka Karvina, s kojom ima važeći ugovor, dobio je ponudu od Banik Ostrave te se bivši reprezentativac BiH mora vratiti u Češku.

Vladavić je uspješno nastupao u dresu Karvine, a tokom zimske pauze se vratio u Mostar i trenirao sa igračima Veleža, kluba u kojem se afirmisao kao nogometaš. Njegova je želja bila ostati u Mostaru i pomoći Rođenim u proljetnom dijelu sezone. Bio je optimističan iako ga je ugovor vezao za Karvinu, ali na njegovu žalost, povratak u Češku je neminovan.

"Razočaran sam jer mi ljudi iz Karvine nisu dozvolili da ostanem pola godine u Veležu i pomognem svom klubu u Premijer ligi. Zaista sam to želio, ali mi se želja nije ostvarila. U Karvinu je stigla ponuda za mene iz Banik Ostrave koja igra u Gambrinus ligi, tako da ću karijeru najvjerovatnije nastaviti u tom klubu", izjavio je Vladavić za portal Klix.ba.

Bivši igrač Veleža, Željezničara, Red Bull Salzburga, Žiline i Olimpica je bio spreman vlastitim novcem platiti Karvini posudbu u Velež, ali njegova ponuda nije prihvaćena.

"Toliko sam želio pomoći svom Veležu da sam bio spreman dati svoj novac Karvini kako bi mi bila odobrena posudba u Velež na pola godine, ali moja ponuda nije prihvaćena. Zaista sam tužan, ali sam siguran da ću jednog dana ponovo obući dres Rođenih i završiti karijeru u Mostaru. Velež je moj, Velež se voli", kazao je Vladavić.