Josep Guardiola
0

"Vjerujem Busquetsu da nije kriv"

Totalsport
Josep Guardiola (Foto: Reuters)
Josep Guardiola (Foto: Reuters)
Trener nogometaša Barcelone Josep Guardiola očekuje da vezni igrač njegove ekipe Sergio Busquets neće biti proglašen krivim za rasističko vrijeđanje Marcela, brazilskog nogometaša u redovima Real Madrida.

U prvoj utakmici polufinala Lige prvaka u Madridu, u kojoj je Barcelona 27. aprila pobijedila Real s 2-0, Busquets je, navodno, rekao Marcelu ''da je majmun''. Tako tvrde u Realu. Europska nogometna federacija (UEFA), na bazi dokaza koje je dostavio Real Madrid, video-materijala i izjava kluba i igrača, otvorila je disciplinski postupak protiv njega. Bude li Busquets proglašen krivim, vjerojatno neće imati pravo nastupa u finalnoj utakmici Lige prvaka protiv Manchester Uniteda, na Wembleyju 28. maja.

"Samo Busquets i Marcelo znaju šta je ko kome rekao. Poznajem Sergija dugo vremena i vjerujem mu ono šta mi je rekao. Neću vam objašnjavati šta mi je rekao, ali budući da mu apsolutno vjerujem, smatram da bi mu trebao biti dopušten nastup u finalu protiv Manchester Uniteda. Nadam se da će tako i biti. Busquets je važan igrač za nas i zaslužio je igrati to finale", poručio je Guardiola.