Sead Hajrović, Arsenal
0

"Vjerovatno nisam potreban bh. reprezentaciji, jer me niko ne zove"

Piše: Edin Isanović
Sead Hajrović
Sead Hajrović
Odbrambeni igrač londonskog Arsenala, Sead Hajrović, postao je standardan u drugom timu "topnika". To je veliki uspjeh ako uzmemo u obzir da mu je tek sedamnaest godina.

Relevantni nogometni stručnjaci opisuju ga kao nogometaša koji je izuzetno pouzdan u odbrambenim zadacima. Impresionira hrabrošću u odlučujućim trenucima. U narednom periodu trebao bi zaigrati za prvi tim. To neće nikoga iznenaditi. Ipak, ono što nas zabrinjava jeste činjenica da Seada koji igra za U-17 reprezentaciju Švicarske (sa kojom je postao i prvak svijeta) nikada niko nije kontaktirao iz NSBiH, iako napominje da mu je naša zemlja najdraža.

Rekli bismo da je on samo jedan u nizu talenata kojem se ponavlja ista priča.

"Od našeg prošlog razgovora stvari se nisu promijenile. Ja imam bh. papire i mogao bih nastupati za državni tim. No, nikada me niko nije kontaktirao. Vjerovatno pojedinici misle da nisam potreban reprezentaciji. Ja sam se stavio na raspolaganje", kaže Hajrović za Sarajevo-x.com

Podvlači da je izborio mjesto u udarnoj postavi.

"U posljednje vrijeme počinjem u prvih jedanaest 'B' selekcije. To me veseli i daje mnogo motiva da još više radim na treninzima. Sa dosta optimizma gledam na budućnost".

Kaže da u skorije vrijeme očekuje debi u Wengerovom timu.

"Često me pitaju kada bih mogao zaigrati sa Fabregasom, Nasrijem, Songom, Walcottom i društvom. Mislim da će se to desiti veoma brzo, iako se ne opterećujem previše. Ono što mogu reći jeste da su treneri zadovoljni mojim zalaganjem. Vrlo često treniram sa prvim timom. Svi su korektni i dosta mi pomažu".

Prokomentarisao je aktuelno stanje u Arsenalu.

"Iako smo trenutno u vrhu, teško je očekivati borbu za titulu. Nedostaje nam realizacija, a tek se na travnjak vratio Van Persi. Itekako bi dobro došao neki klasični gol-igrač. Možda nešto više napravimo u kupu".

Igrač koji svojim izgledom pomalo podsjeća na Andreja Aršavina za kraj napominje da se na početku najviše družio sa Eduardom da Silvom.

"Bilo mi je mnogo lakše kada je Dudu bio tu. Pričali smo na našem jeziku. Sada mi je Eboue jedan od najboljih prijatelja", zaključio je razgovor za naš portal Hajrović.