Nogomet
1

Vitez i Rudar remizirali u kontrolnoj utakmici u Zenici

Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Nogometaši Viteza danas su na Kamberovića Polju odigrali kontrolnu utakmicu protiv NK Rudar iz Kaknja, koja je završena bez pobjednika.

Šef stučnog štaba NK Vitez, Ante Miše, u prvom poluvremenu priliku je dao mlađim igračima koji u Premijer ligi BiH nisu ostvarili veću minutažu. Međutim, akcije Viteza su završavale na ivici šesnaesterca, dok ni nogometaši Rudara nisu uspjeli zabilježiti neke veće prilike, pa se na pauzu otišlo pri rezultatu 0:0.

Početkom drugog poluvremena Miše je uveo svoje najbolje igrače, kojima je trebalo tek nekoliko minuta da zatresu mrežu Rudara. U 50. minuti susreta, Marko Mišić je doveo Vitez u vodstvo, da bi dvije minute prije završetka utakmice nogometaš Rudara Haris Đuđo, izjednačio za konačnih 1:1.

Miše je kazao kako pripreme za sada idu po planu, te se nada da će spremno dočekati nastavak sezone.

"Vrijeme nas idealno služi, tako da smo napravili što smo planirali, možda čak i više od toga. Nakon testiranja dobili smo stanje igrača koji su došli na pripreme i zadovoljni smo jer su svi radili i spremali se za nastavak sezone. Manjih problema sa povredama imaju Branković, Isaković, Jurčević i Dedić, ali ništa strašno. Ovo danas je naša prva pripremna utakmica koja nam je poslužila da vidimo gdje se nalazimo u ovom trenutku. Rezultat predstavlja realan ishod ove utakmice, čestitam svi igračima, a mi se okrećemo daljem toku priprema", kazao je Miše.

Nogometaši Viteza svoje pripreme od 31. januara će održati u Međugorju, gdje je planirano da odigraju tri pripremna susreta sa ekipama Brotnja, Čapljine i Sloge.