Nogomet
2

Vitez golom Mrkaića pobijedio Čelik i napravio veliki korak u borbi za opstanak

Piše: O. T.
U prvoj utakmici 27. kola BHT Premijer lige Vitez je na domaćem terenu minimalnim rezultatom 1:0 savladao Čelik.

Gosti su na početku meča imali odličnu šansu da golom iz penala dođu do vodstva. Selimović je srušen u šesnaestercu i glavni sudija je dosudio kazneni udarac u osmoj minuti. Međutim, Živković je zaustavio udarac Popoviću.

Naredna velika šansa desila se na drugoj strani u 17. minuti kada je golman Adilović u pokušaju da boksuje loptu pogodio svog saigrača, a lopta je stigla do Livančića koji sa nekih pet metara udaljenosti promašio prazan gol.

Vitez je uspio doći do gola u 42. minuti. Domaći tim je izveo korner, a nakon velike gužve u šesnaestercu Čelika, najbolje se snašao Mrkaić.

U drugom dijelu, tačnije u 55. minuti, Vitez je preko Kapetana imao odličnu šansu da udvostruči vodstvo, a stotpostotnu šansu imao je i Mrkaić u 76. minuti. Međutim, rezultat se nije mijenjao i ostalo je odličnih 1:0 za Vitez.

Ovom pobjedom Vitez je napravio veliki korak u borbi za opstanak i prekinuo je niz od tri vezana poraza. Čeliku je porazom prekinuo niz od šest utakmica bez poraza u ligi, ali za Zeničane to ne znači puno pošto su daleko od zone za ispadanje, ali i daleko od Evrope.

Tabela: