Nogomet
160

Više od 800 navijača Lecha bit će na Koševu, angažovani i specijalci FUP-a

Piše: J. H.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Navijači Lecha, njih više od 800, će prisustvovati večerašnjem susretu 2. pretkola Lige prvaka između FK Sarajevo i poljske ekipe.

Nakon sinoćnjih nereda u centru Sarajeva i Vogošći u kojima su se gostujući navijači sukobili sa lokalnim navijačima i policijom, za ovaj susret angažovane su posebne jedinice Federalne uprave policije i MUP-a Kantona Sarajevo.

Iako se očekivalo da će policija ispratiti u Poljsku huligane koji su sinoć pravili nerede, po svemu sudeći, to se neće desiti i oni će zajedno sa navijačima koji stižu autobusima i privatnim automobilima biti sprovedeni na stadion Koševo.

Kako nam je potvrđeno u Ministarstvu unutrašnjih poslova i Federalnoj upravi policije, specijalne jedinice ove agencije bit će uključene u osiguranje reda i mira tokom današnjeg dana i noći.

"Iz MUP-a Kantona Sarajevo su tražili da im pomognemo u ovom slučaju i ja sam odobrio upotrebu jednog dijela specijalne policijske jedinice i jednog dijela jedinice za podršku", kazao je za Klix.ba Dragan Lukač, direktor Federalne uprave policije.

Prvi susret drugog pretkola Lige prvaka počinje 21:00 sati u direktan prenos na Face TV.