Nada se da će opravdati povjerenje
70

Višća: Igranje za reprezentaciju je ostvarenje sna

FENA
Nogometaš Istanbula Edin Višća novo je ime na spisku selektora bh. reprezentacije Safeta Sušića. Dobio je poziv nakon povreda nekoliko standardnih reprezentativaca, a nada se da će opravdati selektorovo povjerenje.

Uoči prijateljske utakmica sa Slovenijom, naglasio je da Sušićev poziv za njega predstavlja ostvarenje sna.

"Ovaj poziv za mene znači ostvarenje sna, jer cilj svakog igrača je da nosi državni grb i da igra za reprezentaciju svoje zemlje", izjavio je Višća, prenosi internet portal Nogometnog saveza BiH.

"Nadam se da ću sutra upisati prvi nastup, ali sve zavisi od selektora, moje je da budem spreman. Motiv, naravno, nije upitan i jedino se nadam da ću dobiti priliku i opravdati ukazano povjerenje. Većinu igrača poznajem, atmosfera je na vrhunskom nivou, super sam prihvaćen i hvala svima na tome. Nadam se da ću dati svoj doprinos da atmosfera bude ovako dobra", dodao je.

Nogometni reprezentativac Bosne i Hercegovine Adnan Zahirović smatra da sutrašnji prijateljski meč sa Slovenijom u Ljubljani predstavlja dobru provjeru pred kvalifikacijski susret s Grcima u martu.

"Sigurno da je Slovenija dobra reprezentacija i smatram da će ovo biti odlična provjera pred utakmicu s Grčkom. I oni imaju dobre igrače koji igraju vani, tako da ih moramo respektovati", kazao je Zahirović.

"Za mene je posebno važno ovo okupljanje jer sam propustio Alžir. Nadam se da će rezultat biti za nas pozitivan, očekujem dobru utakmicu, a i podršku navijača jer će ih ovdje biti u velikom broju. Moja ekipa se nalazi već mjesec dana na pripremama u Antaliji i zadovoljan sam svojom formom tako da jedva čekam utakmicu", dodao je nogometaš Spartak Nalčika.