Nogomet
132

Višća 17. ligaškim pogotkom zaključio sezonu i ponovo donio pobjedu Basaksehiru

Piše: O. T.
U posljednjem, 34. kolu turske Super lige Basaksehir je na svom stadionu minimalnim rezultatom 1:0 savladao Rizespor.

Gol odluke postigao je bh. reprezentativac Edin Višća koji je mrežu Rizespora u 80. minuti. Ovo je 17. prvenstveni gol Višće u njegovom ligaškom 34 nastupu. Sjajni krilni igrač je počeo svaki meč Basaksehira u ovoj sezoni i samo jednom je zamijenjen tako da je od maksimalnih 3060 minuta odigrao 3057 minuta u ovoj sezoni Super lige.

Višća je u 32. kolu sa dva postignuta gola potopio i Fenerbahce (2:1) koji je nakon tog poraza izgubio skoro sve šanse za titulom.

Na listi najboljih strijelaca lige Višća zauzima treće mjesto iza Marija Gomeza (26), Samuela Eto'oa (20) i Huga Rodallege (19). Iza Višće je Robin Van Perise sa 16 pogodaka. Holađnanin sutra sa Fenerbahceom igra protiv Sivasspora u gostima i ima šansu prestići našeg reprezentativca. Iza Višće ostali su i Fernandao (13), Podolski (12), Derdiyok (11)...

Ranije je u terminu od 18:00 sati Konyaspor na domaćem terenu rezultatom 2:1 savladao novog prvaka Turske ekipu Bešiktaša. Bh. igrači Amir Hadžiahmetović i Riad Bajić upisali su nastupe za domaći tim. Hadžiahmetović je odigrao cijeli meč, dok je Bajić ušao s klupe u 62. minuti.

Tabela: