Nogomet
1

Vinko Marinović: Želimo trijumf protiv Viteza i odlazak na pauzu s tri vezane pobjede

Klix.ba
Mario Barić (Foto: Klix.ba)
Mario Barić (Foto: Klix.ba)
Nakon gostovanja u Dolini ćupova, mostarski Zrinjski u 7. kolu Premijer lige BiH dočekuje Vitez. Povodom ove utakmice novinarima su se obratili trener Vinko Marinović i nogometaš Mario Barić koji je prije nepuna tri mjeseca iz Viteza prešao u Zrinjski.

Nakon što su u tri derbija protiv Širokog Brijega, Slobode i Željezničara osvojili sedam bodova, nogometaše Zrinjskog sutra očekuje nominalno lakši protivnik ekipa Viteza. Prema riječima trenera Marinovića, radi se o veoma neugodnom protivniku koji s lakoćom kupi bodove u gostima.

"Mi u ovu utakmicu ulazimo sa željom da osvojimo nova tri boda i tako odemo na pauzu s tri vezane pobjede. Igramo pred našim navijačima i preuzimamo ulogu favorita koju moramo potvrditi na terenu. Neće nam biti lako jer ekipa Viteza dosta dobro igra u gostima, a opasni su iz kontri. Naime, Vitez je savladao Željezničar na Grbavici, remizirao na Pecari te s minimalnih 1:0 poražen na Tušnju. Moramo maksimalno koncentrirani ući u utakmicu i riješiti je u svoju korist, kako bismo na najbolji način otišli na odmor", izjavio je Marinović.

On je najavio promjene u sastavu Zrinjskog za utakmicu s Vitezom na kojoj neće biti već duže vrijeme povrijeđenog Todorovića, kartoniranog Tomića, upitan je i nastup Peke zbog stomačne viroze, a također će s tribina ovu utakmicu gledati i Daniel Graovac koji karijeru nastavlja u inozemstvu.

"Sigurno da će nam nedostajati Graovac, jer je on prošle sezone bio naš najbolji igrač. Međutim, to je u nogometu tako, klub je izašao ususret Danielu koji je bio ovdje četiri godine i dosta dobro igrao. Imao je profesionalan odnos i želimo mu sreću. Nedostajat će nam, ali to je sve normalno i nadam se da će ga igrači koji su tu dostojno zamijeniti", rekao je trener Zrinjskog.

Nogometaš Mario Barać je prema Vitezu pokazao veliki respekt.

"Radi se o ekipi o kojoj najbolje govore njihovi dosadašnji rezultati, ne samo bodovni konto, nego i igra koju su pružili. Ono što sam imao prilike gledati, stvarno su igrali dobro i protiv jačih ekipa od sebe. Dolaze nam u dobrom trenutku, jer smo u dobroj formi. Prihvatamo ulogu favorita, neće nam biti lako, ali ako dobro otvorimo utakmicu uspjeh neće izostati", kazao je Barić.

Barić je također dodao da je sa Sarajevom osvojio naslov prvaka u sezoni 2014/2015. te se nada da je ekipa na dobrom putu i da će isto uraditi i sa Zrinjskim.