Nogomet
0

Vinko Marinović pred Olimpic: Nadam se da gradski derbi nije fizički potrošio igrače

Klix.ba
Vinko Marinović
Vinko Marinović
Bod osvojen u mostarskom derbiju ostavio je Zrinjski na diobi liderske pozicije na tabeli Premijer lige.

Osim dodatnog samopouzdanja koje su nesumnjivo stekli još jednim u nizu gostovanja u Vrapčićima koje su apsolvirali bez poraza, Plemići su svojim navijačima u nedjelju poslali najbolju pozivnicu da u što većem broju dođu Pod Bijeli brijeg na sutrašnji meč polufinala Kupa BiHprotiv Olimpica. Mostarci imaju obećavajućih 0:0 iz prve utakmice na stadionu Otoka.

“Svi smo svjesni šta nam donosi sutrašnji trijumf nad Olimpicom. Zrinjski je posljednjih godina često bio sudionik polufinala, ali ne i finala zbog čega ćemo učiniti sve da ovog puta odemo korak dalje. Rezultat prve utakmice igrane u Sarajevu ne daje nikakvu prednost ni nama ni Olimpicu, a jedina prednost za nas može biti domaći teren i podrška sa tribina. Olimpic je tradicionalno neugodan gost, posebno Pod Bijelim brijegom zbog čega oprez mora biti još i veći“, izjavio je Vinko Marinović koji je na nedavnom derbiju protiv Veleža napora poštedio Stevu Nikolića i Velibora Đurića.

“Igrači su dobro podnijeli pretrpan raspored tokom mjeseca aprila. Sutrašnji meč je osmi u nizu u ovom mjesecu i nije baš lako sve to izdržati. Očekuje nas sigurno težak teren, a možda i loše vrijeme, ali šta možemo. Nadam se da nedavni derbi nije fizički potrošio igrače“, dodao je Marinović.

Vinko Marinović na sutrašnjoj utakmici ne može računati na usluge Ognjena Todorovića koji je u Kupu nastupao za Sarajevo.