Nogomet
3

Vinko Marinović: Cilj nam je zadržati titulu Pod Bijelim brijegom

Klix.ba
Vinko Marinović (Foto: Klix.ba)
Vinko Marinović (Foto: Klix.ba)
Nakon neuspjeha i ispadanja u drugom pretkolu Lige prvaka fudbaleri Zrinjskog okreću se novim izazovima, odnosno otvaranju sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Prvi protivnik Zrinjskog u novoj sezoni Premijer lige je aktuelni osvajač Kupa BiH ekipa Radnika iz Bijeljine, koja dolazi u nedjelju kao gost na stadion Pod Bijelim brijegom. Na današnjoj konferenciji za medije trener HŠK Zrinjski Vinko Marinović osvrnuo se na predstojeću utakmicu i istakao da je prva utakmica izuzetno važna za ekipu Zrinjskog.

"Utakmica s Radnikom je izuzetno važna za nas. Teško je poslije tih evropskih utakmica i poslije neuspjeha za kratko vrijeme početi prvenstvo te ćemo morati uložiti veliki napor kako bismo dobro otvorili prvenstvo. Znamo da je Radnik promijenio nekoliko igrača, ali sigurno je da se radi o kvalitetnom sastavu s trenerom koji je dosta dobro ukomponirao ekipu, a svoj kvalitet su pokazali u prethodnoj sezoni", kazao je Marinović.

Osvrnuo se također i na posljednju utakmicu s Legijom, gdje je kazao da je Zrinjski bio ravnopravan protivnik Poljacima, ali da je presudio individualni kvalitet koji je bio na strani Legije.

"Nemamo mnogo vremena za analizu utakmica s Legijom, mislim da smo im bili ravnopravan protivnik, ali je jednostavno presudio njihov individualni kvalitet. Nikolić je uspio zabiti iz malog broja šansi, a njihov golman je odbranio naše pokušaje. Kada osvojite naslov prvaka želite tu i ostati, iako je to veoma teško. Međutim, mi želimo ove sezone odbraniti titulu prvaka i s tom vizijom ulazimo u prvenstvo", kazao je trener Zrinjskog Vinko Marinović.

Utakmica Zrinjski - Radnik igra se u nedjelju u 20 sati na stadionu Pod Bijelim brijegom u Mostaru.