Nogomet
0

Vincent Kompany: Aguero je naš heroj

Anadolija
Vincent Kompany (Foto: EPA)
Vincent Kompany (Foto: EPA)
Vincent Kompany, kapiten Fudbalskog kluba Manchester City, kao i nekolicina njegovih saigrača, uputili su sinoć i jutros pohvale na računa napadača Kun Aguera, koji je hat-tricom bio najzaslužniji za trijumf njihovog tima nad Bayernom (3:2) u petom kolu Lige prvaka.

Popularni Građani sinoćnjom pobjedom ostali su u igri za drugo mjesto u grupu, koje garantira plasman u osminu finala najjačeg evropskog klupskog takmičenja.

"Ako želite da uspijete morate da imate posebnog igrača u vrhunskoj formi. Ukoliko nemate takvog, nećete ni uspjeti. Srećom, imamo Aguera. On je naš specijalac i kada je u formi možemo sve, sve je dostižno za nas. Aguero je naš heroj", istakao je Kompany.

Kolo prije kraja takmičenja u grupi E Bayern je sa 12 bodova lider na tabeli, te su Bavarci još u prošlom kolu osigurali plasman u osminu finala. Za drugu poziciju borit će se Roma, City i CSKA Moskva, koji imaju po pet bodova. U posljednjem, šestom kolu 10. decembra Roma će dočekati Manchester City, dok će CSKA biti gost Bayerna.