Teška povreda Španca
0

Villi zbog loma noge ugrožen nastup na Euru 2012.

Totalsport
David Villa (Foto: AFP)
David Villa (Foto: AFP)
Iako je teško procijeniti razdoblje oporavka koje će trebati Barceloninu nogometašu Davidu Villi da zaliječi lom tibije lijeve potkoljenice, šest mjeseci sasvim je izvjesno trajanje pauze

To znači da će napadaču španske nogometne reprezentacije biti vrlo upitan nastup na Evropskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini iduće godine. Što se Barcelone tiče, sasvim je pak izvjesno da će propustiti sezonu do kraja.

"Nedostajat će nam i ovo je za nas veliki udarac. Shvatam da će mu trebati puno vremena da bi se oporavio. Svi mi obožavamo Davida. Ima sjajnu osobnost. Zabrinuti smo, što drugo reći", kazao je shrvani trener Barceloninih nogometaša Josep Guardiola nakon utakmice protiv Al-Sadda u Yokohami, dok je španski selektor Vicente del Bosque, kojem je Villa daleko dragocjeniji no što je Guardioli, šokiran izjavio:

"Vijesti su vrlo loše. Ovo je velika nesreća, pogotovo za Davida, jer on je taj koji se ozlijedio. S obzirom da se pripremo za nastup na Euru, jasno je da je to itekako loša vijest i za nas. David ima šest mjeseci vremena. Vidjet ćemo hoće li se stići oporaviti. Oporavak uvijek ima svoja pravila, no ima igrača koji se vraćaju prije nego većina drugih", kazao je Del Bosque.

Dok se selektor nada da će svog najvažnijeg napadača i najboljeg strijelca ipak imati spremnog za junski turnir, Barçin sportski direktor Andoni Zubizarreta odbio je kalkulirati hoće li Barcelona zbog Villine ozljede u januaru tražiti novog napadača.

Nakon što odrade dodatne pretrage, Barcelonini će liječnici donijeti odluku kako tretirati frakturu.

Villa je stradao u 37. minuti polufinalne utakmice Svjetskoga klupskog prvenstva u Japanu, koju je Barcelona protiv azijskog prvaka dobila 4-0. U sendviču između dvojice suparničkih nogometaša, nezgodno je pao i kost nije izdržala.