Naučio na greškama
0

Villas-Boas: U Chelseaju su mi s pravom uručili otkaz

Klix.ba
Andre Villas-Boas (Foto: Arhiv/AFP)
Andre Villas-Boas (Foto: Arhiv/AFP)
Portugalski stručnjak Andre Villas-Boas priznao je kako su čelnici Chelseaja bili upravu kada su mu dali otkaz nakon što je u tom klubu proveo manje od devet mjeseci.

Villas-Boas je otpušten u trenutku kada je bio peti u Premiershipu te nakon što je izgubio 3:1 od Napolija u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka.

Njegov nasljednik Roberto di Matteo je potpuno preokrenuo stvari u korist londonskog tima te na kraju sezone došao do titule evropskog prvaka.

"Svjestan sam da je promjena menadžera bila jedini način da se izazove takav efekt i dodatno motiviše ekipa. Ono što radim u Tottenhamu je reakcija na greške koje sam pravio u Chelseaju. Nisam pristalica takvih promjena trenera, no moram priznati da sam nakon otkaza u Chelseaju dosta razmišljao o tome", naveo je portugalski stručnjak, prenio je The Sun.

Portugalac sa Tottenhamom trenutno drži četvrto mjesto na tabeli u Premiershipu, čime je pokazao da mu manjak pritiska omogućava da napreduje. "Na moju sreću, kvalitet igre je ispred rezultata u Tottenhamovoj filozofiji", zaključio je on.