Nogomet
1

Villas-Boas: Razočarani smo, ali moji igrači su junaci

Totalsport
Andre Villas-Boas (Foto: AFP)
Andre Villas-Boas (Foto: AFP)
Menadžer Tottenhamovih nogometaša Andre Villas-Boas bio je silno razočaran ispadanjem svoje ekipe u četvrtfinalu Evropske lige, ali i ponosan na njihovu ukupnu izvedbu.

Sinoć je Tottenham na St Jakob Parku izgubio nakon penala 4-1, nakon što su obje utakmice završile identičnim rezultatima 2-2.

"Razočarani smo što nismo prošli jer smo imali velike ambicije u ovom takmičenju. Ali moji su igrači postavili sjajan primjer za svoju zemlju u ovom takmičenju", rekao je Villas-Boas, koji vjeruje da je njegova ekipa podigla nivo svijesti o važnosti Evropske lige u Engleskoj.

"Način na koji smo igrali u Evropskoj ligi ove sezone, način na koji smo pristupali utakmicama i obveza koju smo pokazali bila je sjajna. Pokazali smo zemlji da je moguće takmičenju pristupiti na drugačiji način. Natjerali smo zemlju da promijeni osjećaje spram takmičenja."

S druge strane, veznjak Basela Fabian Frei, čija je ekipa po prvi puta u historiji izborila polufinale nekog evropskog takmičenja, bio je razumljivo oduševljen.

"Ne znam kako se osjećam sada. Ovakvi se trenuci pamte cijeli život, ali život profesionalnog nogometaša je takav da već za tri dana imate novu utakmicu i morate se usredotočiti na nju. Nemamo vremena za slavlje jer je novi protivnik već iza ugla. Isto je kao prošle godine protiv Manchester Uniteda, osjećaji su isti, ali za nas je polufinale još veće i time je okus slađi."