Nogomet
0

Villas-Boas: Radikalne promjene napokon se isplaćuju

Totalsport
Andre Villas-Boas (Foto: AFP)
Andre Villas-Boas (Foto: AFP)
"Andre Villas-Boas ima sve preduvjete da nadmaši Josea Mourinha i postane najbolji trener na svijetu", izjavio je brazilski vezni nogometaš Chelseaja Ramires.

Rekao je 23-godišnji brazilski reprezentativac o svom treneru također da je vejrovatno najbolji trener kojeg je imao u životu, te da je upravo on zaslužan za njegove daleko bolje ovosezonske od igara iz prošle sezone, prve nakon što je stigao na Stamford Bridge iz Benfice.

"Njegova je najveća kvaliteta što sve igrače tretira identično, bez obzira na njihov status ili stare zasluge", dodao je Ramires.

U razgovoru s engleskim novinarima Villas-Boas je pak pokušao objasniti preokret u formi koji je njegova ekipa kreirala u posljednjih pet premierligaških utakmica, iz kojih je izvukla tri pobjede i dva remija.

"Bez obzira na to što u četvrtak nismo uspjeli pobijediti Tottenham na White Hart Laneu, mislim da smo odigrali fantastičnu utakmicu. Vidio sam samo dobre znakove i bio sam ponosan vidjevši kakav je nogomet spremna igrati moja ekipa. Jedan je bod (rezultat 1-1, op.a.) vrlo dobar rezultat za nas u toj utakmici jer Tottenham je kandidat za naslov prvaka. Pokazali smo tokom utakmice optimalan nivo otpornosti i discipline bez da smo padali u igri. Kada smo imali priliku za to, igrali smo također jako dobar nogomet. To je za mene radikalna promjena u načinu naše igre. Bila je čast i privilegija vidjeti ekipu da igra tako kvalitetno", kazao je i nastavio:

"Uzmemo li šest bodova bodova u dvobojima s Fulhamom i Aston Villom do kraja godine, mislim da ćemo se moći pohvaliti ekstremno uspješnim decembrom. Ako pogledate tabelu, samo su rekordne brojke Manchester Cityja zaslužne za razliku koju je mančesterska ekipa napravila u odnosu na nas. S ovim dvjema pobjedama, mi ćemo biti na bodovno šampionskim brojkama uzmete li u obzir prošle premierligaške sezone", zaključio je 34-godišnji Portugalac.