Požalio se na kritike
0

Villas-Boas novinarima: Sigurno vam je teško pala naša pobjeda

Totalsport
Andre Villas-Boas
Andre Villas-Boas
Menadžer Chelseajevih nogometaša Andre Villas-Boas žestoko se obrušio na engleske novinare nakon uvjerljive pobjede njegove ekipe od 3-0 nad Valencijom u 6. kolu Lige prvaka kojom su "bluesi" osvojili grupu E i izborili osminu finala.

S dva gola Didiera Drogbe i jednim Ramiresa Chelsea je trijumfirao na Stamford Bridgeu, a Villas-Boas je nakon susreta eruptirao zbog silnih kritika otočkih medija spram kluba zbog slabijih igara i rezultata u posljednje vrijeme.

"Bilo je puno kritika naših igrača i mislim da su sada sve ošamarili. Nije me briga što kritičari govore o meni, nego je bitno da je Chelsea završio na vrhu grupe i zadržao svoje ciljeve. Uspjeli smo se kvalificirati kao prvi i sada čekamo žrijeb da vidimo koliko daleko možemo dogurati u takmičenju", rekao je Villas-Boas.

Požalio se portugalski trener da drugi engleski klubovi poput, primjerice, Manchester Cityja nisu niti približno toliko na medijskom udaru kao Chelsea.

"Kritike koje smo doživjeli bile su preko svake granice. Iskreno, prema medijskom praćenju čini se kao da u ovom trenutku postoji jedna ekipa u zemlji, a to je Manchester City. Iskreno se nadam da će se kvalificirati dalje, ali pristup prema njima posve je različit od onog prema nama. Ako se kvalificiraju, dobro, ako ne, opet dobro. U principu mi ne dobivamo toliko prostora od vas dečki. Ja nikada neću kritizirati vaše članke, ali ovo je realnost – ljudi govore iz perspektive koje su vanzemaljske, od kritiziranja naših igrača do kritiziranja naših izbora."

Posebno je Villas-Boas kritizirao i Garyja Nevillea, bivšeg beka Manchester Uniteda koji danas radi kao stručni sukomentator Sky Sportsa.

"Neke od tih kritika dolaze od bivšeg beka Manchester Uniteda koji u pripremi utakmice kaže stvari poput: 'Ne bih volio biti u koži nekog od igrača Chelseaja danas, ne bih mogao igrati tu utakmicu, ovo je teška utakmica za njih.'

To je konstantan progon Chelseaja i kontinuirana agresivnost prema jednom klubu. Postali smo meta i to prihvatamo, ali sada vi morate prihvatiti da je ovo bila briljantna pobjeda i to je nesreća za vas jer sada morate izvijestiti o briljantnoj pobjedi Chelseaja kojom je izborio prvo mjesto. To vam mora biti teško."