Ekipa zadovoljna trenerom
0

Villas-Boas: Chelsea će se boriti za naslov prvaka

Totalsport
Andre Villas-Boas
Andre Villas-Boas
Tridesetrogodišnji portugalski nogometni trener Andre Villas-Boas počinje se suočavati sa zadacima koji ga očekuju na Stamford Bridgeu, a koje treba ispuniti što je bolje moguće.

U intervjuu za Premierleague.com izjavio je kako mu je prvi cilj svakako povratak trofeja u Chelseajevu riznicu koja je prošle godine pod vodstvom Carla Ancelottija ostala potpuno prazna. Smatra kako je najvažnije za klub da bude konkurentan u Premiershipu i da se bori za titulu prije svega zbog atmosfere u svlačionici.

Također nada se da su u klubu zadovoljni dosadašnjim dijelom priprema te da će dobiti dovoljno vremena da od Chelseaja izgradi kompaktnu ekipu iako nije htio komentarisati Abramovičevu odluku o otpuštanju Ancelottija nakon dvije godine.

Kada je bio upitan za strategije koje misli primijeniti rekao je kako u nogometu nema mađioničara, te da će svoj eventualni uspjeh temeljiti na visokoj motiviranosti igrača i njihovoj želji za, kako ličnim, tako i kolektivnim uspjehom.

Naravno, nezaobilazna je tema i Fernando Torres. Upitan o njemu Villas-Boas je odgovorio kako je na treninzima odlično raspoložen i pokazuje dobru formu te da nikako nije uredu uspoređivati njegove igre sa igrama Andrija Ševčenka dok je nastupao za londonsku ekipu. U dosadašnjim utakmicama Chelsea je nastupao u formaciji 4-3-3 koja je omogućavala istovremenu igru Drogbe i Torresa, a hoće li tako ostati i u prvenstvu tek ćemo vidjeti.

Inače Villas-Boas zasada uživa povjerenje ekipe koja predvođena kapitenom Johnom Terryjem ne skriva zadovoljstvo novim trenerom. No na njima je ipak da se na kraju pokažu na terenu.