Nogomet
7

Villarreal ubjedljiv protiv Celte, slavlje Valencije u gostima protiv Gijona

Piše: O. T.
Foto: EPA
Foto: EPA
U 8. kolu La Lige Villarreal je na svom El Madrigalu rezultatom 5:0 savladao Celtu Vigo.

Villarreal je, uz Atletico i Real Madrid, ostao jedna od samo tri neporažene ekipe La Lige, dok je Celta upisala svoj četvrti ligaški poraz prekinuvši niz od tri ligaške pobjede.

Strijelci za Žutu podmornicu bili su Soriano (8' i 12'), Bakambu (38'), Wass (48' autogol) i Trigueros (90+2'). Celta je od 87. minute igrala bez isključenog Gomeza koji je dobio drugi žuti karton.

Ranije je Valencia u gostima sa 2:1 savladala Sporting Gijon. Mario Suarez (7' i 65') je postigao oba gola za Šišmiše, dok je strijelac za domaćina bio Carlos Castro u 41. minuti. Ovo je treća pobjeda Valencije u posljednja četiri meča nakon što je u prve četiri utakmice lige upisala četiri poraza.

Athletic Bilbao je na svom San Mamesu golovima Muniaina (51'), Aduriza (60') i Williamsa (72') savladala Real Sociedad sa 3:2. Golove za goste postigli su Zurutuza (16') i Martinez (83').

Dva crvena kartona i dva gola viđena su u sudaru Alavesa i Malage (1:1). Domaćin je poveo u devetoj minuti preko Deyversona, a bod Malagi donio je Rosales u 85. minuti. Alaves je sa igračem manje ostao u 90. minuti kada je direktan crveni karton dobio Hernandez, a gosti su zaradili isključenje u 94. minuti kada je Juanpi dobio drugi žuti karton.

Tabela: