Nogomet
0

Villa: Poraz od Švicarske sada je iza nas

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
David Villa je dvama postignutim golovima protiv Hondurasa donio španjolskoj nogometnoj reprezentaciji prvu pobjedu (2-0) na Mundijalu u Južnoj Africi.

Golovima u 17. i 51. minuti Villa je vratio “furiju” na pobjednički kolosijek nakon 1-0 poraza od Švicarske i u posljednjem će se kolu Španjolci protiv lidera skupine, Čileanaca, boriti za prolaz u osminu finala.

  • Naš poraz od Švicarske sada je stvar prošlosti i nema smisla osvrtati se na njega – rekao je neposredno nakon utakmice Villa, koji je očekivano proglašen igračem utakmice na FIFA-inoj internet stranici.

Na pitanje može li Španjolska, aktualni europski prvak, otići do kraja i osvojiti naslov svjetskog prvaka, Villa je odgovorio:

  • I dalje moramo pobijediti Čile za prolaz, a nakon toga je još dug put prije nego li uopće smijemo i pomisliti o osvajanju naslova.

Svoj prvi komentar nakon utakmice dao je i španjolski izbornik Vicente Del Bosque:

  • Najvažnija stvar uoči utakmice bila je pobjeda i u tome smo uspjeli. Stvorili smo puno prilika i veliku većinu nismo iskoristili, ali i ova dva pogotka bila su dovoljna. Sada se moramo pripremiti za utakmicu velikog pritiska protiv Čilea. Ali ovi igrači su navikli na pritisak. Za njih je to samo još jedna utakmica u napornoj sezoni.